Korrel is de baas

Soms zijn er van die dagen dat je voelt, dat er iets speciaals gaat gebeuren. En dat gevoel gaf Niels Korrel, toen hij inviel in de uitwedstrijd met DWOW. Het is de 70e minuut bij een stand van 0-0 als hij invalt. H65 is de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar weet dit maar niet uit te drukken in doelpunten. Een assist, een verstuikte enkel en een goal verder zorgde ‘baas’ Korrel ervoor dat er uiteindelijk een klinkende 0-3 overwinning op de borden stond.

Net te kort krul

Met dezelfde elf aan de aftrap als tegen Hugo Boys en Kees Slagter op de bank als back up voor de nieuwe kroegbaron werd er aangevangen tegen DWOW. Deze ploeg had tot gister 4 punten vergaard en er werd dus een tegenstander verwacht met het mes tussen de tanden. Dat mes zat er wel, in de 1e minuut werd Makram direct smerig aangepakt, maar H65 voetbalde hier de eerste twintig minuten verder prima onderuit. En toonde ook een prima discipline tegenover het spel van de tegenstander. Met name op het middenveld ging de bal van voet naar voet en liep de thuisploeg direct achter de feiten aan. Er was ook dreiging voor het doel van DWOW, maar enkele schietkansen troffen nog geen doel. De beste kansen waren voor Thomas, Jeroen Houtsma en Lars Bakker. Eerst zag Lars zijn lob op de paal eindigen, het schot van Thomas had net even te kort krul en Jeroen zag zijn slalom uiteindelijk gestopt door de keeper. DWOW stelde daar alleen vanuit standaardsituaties gevaar tegenover. Eenmaal kwam H65 goed weg toen een bal zomaar op de lat caramboleerde. Vlak voor zoefde nog een kanonskogel van Stefan net over de lat. Ruststand derhalve 0-0.

Schoolvoorbeeld

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld. H65 had het meeste balbezit, maar toonde minder dadendrang vooruit. De linies vielen wat verder uit elkaar en DWOW kreeg mogelijkheden om de ontstane ruimte bij H65 achterin te benutten. Maar het verdedigende blok, Shady-Joop-Bas had de zaken prima op orde. Sebas moest een keer handelend optreden bij een afstandsschot. Twee kansen kort achter elkaar voor Lars wakkerde het vuur weer aan. Het vizier bij de nummer 7 stond vandaag helaas niet op scherp. Shetiel en dus Niels vielen in het laatste gedeelte in voor Thomas en Yusuf en brachten net dat beetje elan wat weer nodig was. De thuisploeg kon het niet meer belopen en de 0-1 was een schoolvoorbeeld van een goed lopende aanval. De opbouw van achteruit, inspeelpass op Niels, breed leggen op Makram en binnen schuiven in de lange hoek. Alsof er een trainingsvorm in de wedstrijd werd uitgevoerd!! Het meegereisde Hauwert-legioen stond op de banken en lieten de tribune op haar grondvesten trillen. DWOW ging direct va banque spelen en dit was een korrel aan de molen voor H65. Ontzettend veel ruimte achterin zorgde voor nog twee treffers van H65. Eerst kon de keeper een verraderlijk schot van Stefan niet klemmen en was Niels er als eerste bij om binnen te tikken, 0-2. In blessuretijd bekroonde Makram zijn goede wedstrijd met de 0-3. Stefan stuurde hem diep en in de 1-op-1 met de keeper bleef hij kalm.

De eerste periode zit er bijna op en H65 is terug te vinden op een derde plek. Ondertussen heeft de groep bewezen een volwaardige derdeklasser te kunnen zijn. Sleutelwoorden hierin zijn binnen de groep bekend en we moeten er heel goed van bewust blijven dat we elke wedstrijd weer op nul beginnen en er hard voor moeten werken om een resultaat te behalen. Maar de groep is gretig en heeft plezier met elkaar, getuige ook de derde helft. Komende week wordt er op donderdag 20 oktober om 20.00 uur geoefend tegen tweedeklasser Blokkers in Blokker. Zondag is een vrij weekend, op zondag 30 oktober wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de nr 4, JVC uit Julianadorp.

DWOW – Hauwert’65                    0 – 3