Interessant proces

H65 heeft Nibbixwoud met nul punten verlaten afgelopen zondag. En ondanks de 1-0 nederlaag waren er opwaartse wendingen te zien in de prestatie van de plaatselijke trots. De gehele groep is er dan ook van overtuigd dat met dit spel de resultaten vanzelf weer gaan komen. Speciale vermelding is er vandaag voor Jasper Boon, hij moest Sebastiaan vervangen en deed dit uitstekend.

Beladen derby

Natuurlijk was ook deze derby beladen. Niet alleen omdat de dorpen naast elkaar liggen, ook de belangen voor de punten zijn zeer belangrijk! Zowel SEW als H65 kunnen de punten goed gebruiken om weg te komen van de plekken waar beiden niet horen. Aanvankelijk was H65 hier het meeste van doordrongen. SEW werd goed aangepakt en H65 had een licht overwicht. Dit overwicht werd afgesloten met een mogelijkheid voor Niels Korrel. Hij onderschepte een terugspeelbal, maar was te ver uitgeweken om in te schieten. Hierna nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Middels enkele gevaarlijke aanvallen was het een wonder dat er met de pauze nog 0-0 op de borden stond. Twee gevaarlijke corners en drie open kansen werden niet binnen geschoten of werden gepareerd door Jasper. Vlak voor rust dook H65 zomaar weer gevaarlijk op voor het SEW-doel. De schuiver van Makram werd net genoeg getoucheerd door een verdediger en ging net naast.

Gewoon klemvast

Ondanks de brilstand was het een prima schouwspel en dit kreeg in de tweede helft een vervolg. Zoals wel vaker zijn hier twee ploegen voor nodig. Na tien minuten in de tweede helft ontvlamde de partij helemaal na een cruciale minuut. Eerst mocht Niels helemaal alleen op de keeper af, die prima redde op de inzet. Uit de daaropvolgende aanval van SEW lag de 1-0 binnen. Aris en Jasper konden net niet voldoende ingrijpen en het leer hobbelde binnen. Een flinke domper natuurlijk en vlak hierna kwam er nog zo een. Een zeer onschuldig ogende actie van Shetiel werd bestraft met een pingel. Jasper etaleerde echter zijn vorm door de elfmetertrap ‘gewoon’ klemvast te pakken. Dit was natuurlijk het sein en adrenalinestoot voor H65 om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En de kansen kwamen er ook. Eerst was het Sander Laan die zichzelf goed vrij speelde en in de korte hoek probeerde te scoren. De keeper gokte echter goed en kon oprapen. Vlak hierna een ziedend schot van Jeroen Houtsma, welke de keeper niet goed onder controle kon krijgen. De terugkomende stuiterende bal was te lastig voor Roland Ruijter om binnen te tikken en ging over. Hierna bleef H65 op zoek gaan naar doelpunten, maar kon de (terechte) gelijkmaker niet maken. Omdat ook SEW de geboden counterkansen niet afmaakte bleef die ene treffer op het bord staan.

Voor het publiek was dit een prima schouwspel en voor H65 was het des te vervelender dat een aardige wedstrijd niet beloond kon worden met minimaal een punt. Maar het geboden spel en de prestatie als team vertoont verbetering en daarom gaan we met steeds meer vertrouwen op weg naar de volgende wedstrijd, thuis tegen KGB.

SEW – Hauwert’65 1 – 0