Voor de bakker!!

H65 heeft drie zeer belangrijke punten binnenshuis gehouden. Middenmoter Blokkers werd op vrijwel alle fronten afgetroefd op deze mooie zondag en zodoende prijkte er een 2-1 overwinning op het Hauwerter digitale scorebord. Stefan van Diepen kroonde zich met een Messiaanse halve omhaal tot matchwinner.

Vol overgave

Het blessurebankje werd vandaag weer wat aangevuld. Leon Wit en Niels Korrel namen hierop plaats naast Lex Bakker en Bas Bennis. Ook keeper Robin Blaak was vandaag niet aanwezig vanwege studie. Hij werd vervangen door Sebastiaan Redeker, die een zeer belangrijke rol zou vervullen vandaag. Tegenstander Blokkers vinden we terug in de middenmoot, maar is ook een tegenstander waar H65 de afgelopen twee seizoenen niet van kon winnen. En vandaag was de start ook niet gunstig te noemen voor de thuisploeg. Na 2 minuten stond er 0-1 op het bord, doordat (zo later bleek) het enige foutje in de verdediging direct werd afgestraft. Het voordeel van een vroege achterstand is dat je voldoende tijd hebt om dit te repareren. En dat deed H65 vol overgave. Direct na de tegenvaller pakte H65 de wedstrijd op en pakte de tegenstander bij de strot. H65 toonde veel meer daadkracht en wil om te winnen. Hierdoor ontstonden er ook mogelijkheden en kansen. Het gevaarlijkste moment ontstond uit een vrije trap van Makram Shastawy. Zijn voorzet was scherp, jammer genoeg kwam Aris Ruijter een teennagel tekort bij de tweede paal.

Redeker katachtig

In de rust keken de spelers elkaar aan en wisten dat er tegen deze ploeg vandaag punten gepakt moesten worden. Op dezelfde voet ging H65 door op zoek naar de gelijkmaker. Via de zijkanten was H65 regelmatig dreigend, de juiste man voor het doel kon vooralsnog niet gevonden worden. En waar Sebastiaan Redeker vooralsnog lekker van het zonnetje kon genieten, moest hij in de 55e minuut opeens een katachtige redding uit de kast halen. Een voorzet vanaf links kon vrij worden ingekopt. Met een geweldige reflex kon hij het leer over de lat tikken. Vlak hierna deelde H65 een mentale tik uit door de stand gelijk te trekken en zodoende 1-1 ipv 0-2. De manier waarop was smullen voor het liefhebbende voetbaloog. Jeroen Janssen bereikte Jeroen Houtsma. Deze legde terug op kapitein Lars Bakker. Lars verstuurde een geweldige breedtepass op Daiwy Chioccarelli. Met een goede kapbeweging stuurde hij zijn tegenstander in het Hauwerterbos en rondde vol overtuiging af met links. Voor hem een speciaal moment tegen zijn oude club en daarmee ook een terechte gelijke stand. Maar H65 rook bloed en wilde meer. Eerst was Makram dichtbij, zijn van richting veranderde schot ging maar net naast. Twaalf minuten voor tijd kwam toch de beloning. Stefan van Diepen, in deze wedstrijd ongelukkig in balbezit, besloot om een corner van Lars vol op zijn slof te nemen. De bal vloog heerlijk strak in het zijnet en kreeg daarmee terecht het publiek op de banken. De vastberadenheid van H65 zorgde ervoor dat de ploeg in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen kwam. Verder was er nog een mooi moment voor een debutant in H65 1. Frank Stekelenburg verving in de slotfase de moegestreden Sander Laan en maakte zo zijn eerste minuten in het eerste. Het werd bijna een droomdebuut. Want de allereerste bal die hij voor zijn voeten kreeg was vlak voor de goal. Zijn schot werd ternauwernood nog geblokt.

Maar H65 haalde een dik verdiende overwinning binnen en houdt zodoende een mooie serie in stand. Volgende week moet er ingehaald worden tegen een directe concurrent, namelijk uit naar Hugo Boys. Voor H65 is het zaak om deze lijn door te trekken, met het vertrouwen zit het wel goed!!

Hauwert’65 – v.v. Blokkers2 – 1