Meer dan verdiend

H65 heeft zich zeer goed hersteld van de domper vorige week tegen KGB. In een rechtstreeks duel tegen VVS’46 liet H65 blijken onverstoord door te gaan naar het beoogde einddoel. Vanaf het eerste fluitsignaal tot minuut 85 was H65 heer en meester en er stond dan ook een eclatante 0-4 op het bord. Nonchalance en tikje gemakzucht zorgde uiteindelijk voor een 2-4 eindstand. Hierdoor passeert H65 VVS’46 op de ranglijst.

Vloeiende aanval

De opdracht voor H65 vooraf was duidelijk. Vergeten wat er vorige week in de laatste vijf minuten was gebeurd en voortborduren op de goede serie die er is neer gezet. Direct kan de ploeg dan al een compliment gegeven worden, want vanaf het begin was H65 de betere, fellere en meer getergde ploeg op het veld. Veel duels werden winnend afgesloten en ook in balbezit werden er aardige aanvallen op de hobbelige, droge mat gelegd. De eerste wapenfeiten waren enkele gevaarlijke corners, maar hier werd te weinig uitgehaald. De eerste beste kans was voor Jeroen Janssen. Via een vloeiende aanval werd hij diep gestuurd door Jeroen Houtsma. Alleen voor de keeper liet hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal gaan. En net toen het leek dat VVS wat meer in de wedstrijd kwam, zetten een sterk spelende Sander Laan H65 op voorsprong. A la Arjen Robben sneed hij naar binnen en schoot hard en laag in de korte hoek, 0-1. Ook na deze treffer kon VVS’46 weinig uitrichten en zo werd de voorsprong meegenomen de rust in.

Gekromde voorzet

Na rust werd een ander VVS verwacht en H65 wapende zich daar dan ook voor. Niets bleek minder waar, H65 bleef de dominante ploeg. Sterker nog, de score werd binnen vijf minuten verdubbeld. Jeroen Houtsma kreeg ver aan de rechterkant de bal strak voor het doel. Wederom was het Sander die goed voor zijn man kwam en subtiel het leer in de verre hoek deponeerde, 0-2. Een heerlijke opsteker natuurlijk en H65 bleef goed doorgaan. De thuisploeg moest steeds meer ruimte weggeven en risico’s nemen. Een keer werd het echt gevaarlijk, in vrije positie mocht er worden ingekopt. De bal werd echter recht op Robin Blaak gekopt en kon derhalve de bal gemakkelijk vangen. Aan de andere kant waren er legio mogelijkheden om de partij definitief te beslissen. Uiteindelijk was het de man-in-vorm, Makram Shastawy, die de 0-3 maakte. De gekromde voorzet van rechts was van Lex Bakker en Makram tikte slim de bal langs de keeper. Pleit beslecht en niet veel later werd ook de vierde van vanmiddag gemaakt. Nu stuurde Jeroen Janssen Lex met een steekballetje op pad. Lex zette zijn tegenstander te kijk en schoof met binnenkant rechts onder de keeper door binnen. Wat een weelde, maar dit leidde ook direct het verbeterpunt van vandaag in. Het werd hierna even te gemakkelijk en nonchalant, iets wat wel vaker voorkomt. Hierdoor kon VVS’46 uit het niets nog twee keer scoren en zelfs ‘iets ‘ van geloof terug brengen. H65 was echter weer tijdig bij de les en moest zelfs de score uit meerdere counters vergroten. Met name de actie van Jeroen ‘Joop’ Wit over links verdiende een beter lot. Nadat hij twee VVS’ers in de Spanbroeker wind liet staan kon zijn strakke voorzet net niet worden binnen getikt door Makram.

Maar in gevaar kwam de zege niet meer en zodoende werden er goede zaken gedaan in de strijd onderin. H65 passeert VVS’46 op de ranglijst en staat nu weer tiende. Komende donderdagavond zal de gestaakte wedstrijd tegen Blokkers in Blokker worden hervat in de 12e minuut. H65 gaat dan weer verder op jacht naar het einddoel.

VVS’46 – Hauwert’65​2 – 4