Verlies met perspectief

H65 is op uiterst ongelukkige wijze onderuit gegaan tegen koploper Volendam. Legio kansen voor de thuisploeg, het betere van het spel hebben, maar uiteindelijk toch met 0-1 van het veld stappen. Maar het gebeurde en we zullen met de positieve punten verder moeten gaan. Namelijk het spel en de terugkeer van Lex Bakker en Stefan van Diepen. Dus ondanks de zure nederlaag is er voldoende perspectief om met vertrouwen de rest van het seizoen aan te gaan!

Stormvloed aan kansen

Voor met name Stefan van Diepen was het toch wel een speciale dag. Na maandenlang blessureleed stond zijn naam weer op het digitale wedstrijdformulier. Hij zou uiteindelijk 20 minuten invallen. Ook Lex Bakker sloot weer aan na een schorsing en liet direct weer zien dat hij een toegevoegde waarde heeft. Vandaag dus Volendam op bezoek. De ploeg uit het vissersdorp maakt een sterk seizoen door en strijd op de helft van het seizoen nog steeds mee voor de prijzen. Hoe anders is dit voor H65, dat strijdt om uit de onderste regionen weg te komen. Na de overwinning van vorige week tegen hekkensluiter Dynamo was het vertrouwen meer dan aanwezig. En dat bleek ook wel vanaf het eerste fluitsignaal. H65 had zich het beste geprepareerd op de lastige omstandigheden (veld en ferme wind) en nam direct het heft in handen. Direct al in de tweede minuut zeilde een voorzet van Lex bijna binnen, maar plofte op de lat. Hierna een stormvloed aan mogelijkheden en kansen voor de thuisploeg. Na een prachtige aanval bediende Aris Ruijter Niels Korrel. Zijn inzet werd katachtig gepakt door de Volendam keeper. Vlak hierna nog eens Niels die zijn sterke actie met links wilde afronden, maar via het been van de keeper net voorlangs ging. Vlak hierna profiteerde aanvoerder Lars Bakker bijna van een fout van de keeper. Maar ook zonder een keeper op de lijn wilde de bal er niet in, tot twee keer toe haalde een verdediger de bal van de lijn. Vlak voor rust nog een grote kans voor de Roland Ruijter. Zijn stift was de keeper te machtig maar wederom stond er nog een verdediger op de doellijn om redding te brengen. Aan de andere kant had Jasper een rustige middag, hij hoefde slechts een schotje op te rapen.

Schlemielig

De tweede helft speelde H65 meer tegen de wind in. het gevoel was echter dusdanig goed, dat ook de start weer voor de thuisploeg was. Duels werden allen gewonnen en de ruimtes werden redelijk goed benut. Maar in de 50e minuut een zeer schlemielig moment, die achteraf ook beslissend bleek te zijn. Aris zette goed zijn lichaam tussen aanvaller en bal om deze over de achterlijn te laten lopen. De duw in zijn rug haalde hem uit balans en viel ongelukkig met zijn hand op de bal. Overtreding zou iedereen zeggen, maar tot verbazing van alles en iedereen wees de leidsman naar de stip. Ongeloof alom, Jasper kon de inzet net niet keren, 0-1. H65 rechtte de rug en ging op zoek naar een terechte gelijkmaker. De kansen in de tweede helft waren niet zo groot meer als in de eerste. Dreiging was er nog wel, maar het kostte ook veel kracht. Met vers bloed, Stefan en Sander kwamen voor Makram en Jeroen werd de jacht geopend. Maar op enkele hachelijke momenten voor de Volendammer goal kwam het niet en zodoende moest H65 puntloos toezien hoe het geluk van de koploper ervoor zorgde dat deze punten gestolen werden.

Zoals gezegd moet er vertrouwen geput worden uit het vertoonde spel en inzet. Het kan niet anders dat dit resultaat gaat opleveren. Als je tegen de koploper dit op de mat kan brengen, gaan er punten komen de komende weken. Te beginnen volgende week uit in Spierdijk, waar we zullen aantreden tegen Sint George.

Hauwert’65 – RKAV Volendam 0 – 1