Op zoek naar aanknopingspunten

H65 heeft niet hetzelfde kunnen presteren als enkel weken terug. Toen kon het zichzelf tegen Texel oprichten na een zware nederlaag. Nu werd er, na een redelijk eerste half uur, ruim verloren (4-1) van Kleine Sluis. Met name het kwartier voor rust geeft stof tot nadenken. In deze periode werd namelijk de gehele wedstrijd weg gegeven. De koppen moet nu meer dan ooit bij elkaar…..

Behoorlijke berg stof

Want het is namelijk een behoorlijke berg stof tot nadenken. Wanneer de balans wordt opgemaakt na vijf wedstrijden in dit seizoen, spreken er weinig tot de verbeelding. Wat opvalt, is het aantal doelpunten tegen (15) en dan met name het tijdbestek waarin dit gebeurt. In drie van de vijf wedstrijden werd in een periode van tien minuten 3 doelpunten weg gegeven. Verder valt het spel op. Waar H65 in de eerste drie wedstrijden nog aardig spel op de mat legde, is dit de afgelopen twee weken wel anders. Slordigheid is troef, waardoor er weinig balbezit is. Kunnen we dan helemaal niet meer voetballen? Natuurlijk wel! Wanneer het allemaal net even niet lukt, zit ook alles net even tegen. We zullen er met elkaar keihard voor moeten werken om dit weer om te draaien. En deze groep is te hecht en kent elkaar door en door, dat het vertrouwen er absoluut is om dit voor elkaar te krijgen.

Vandaag was het eerste half uur tegen Kleine Sluis redelijk in balans. Beiden ploegen zorgden daar ook voor. Zowel Kleine Sluis als H65 lieten elkaar ruimte om te voetballen. Er waren dan ook voor beiden doelen mogelijkheden, maar het net trilde nog niet. Een zeer ongelukkig moment leidde de desastreuze 10 minuten in. Een voorzet kwam schlemielig op de hand van Jesse Slagter. De pingel werd binnen geschoten. H65 was het vervolgens even flink kwijt en tussen minuut 40 en 45 lag de bal twee keer achter Sebas.

Wat doe je dan in de rust? Proberen om de tweede helft te vergeten wat er in de eerste gebeurt is en op 0-0 beginnen. Met enkele verse krachten richtte H65 zich ook weer op. Al vrij snel was Lex Bakker zijn tegenstander te slim af en vond Niels Korrel bij de tweede paal. In de 54e minuut viel dus 3-1. In de periode hierna kon H65 ook aardig door drukken. Helaas kon dit niet worden uitgedrukt in de score. Deze periode kan echter absoluut als aanknopingspunt kunnen dienen naar volgende weken toe. Want nu liet H65 wel zien in balbezit wel degelijk aardig te kunnen voetallen. De eindfase kabbelde vervolgens door. Bij H65 was het geloof ondertussen verdwenen en kon Kleine Sluis in blessuretijd nog scoren.

Volgende week komt de nr 2 Westfriezen op bezoek. Voor H65 is het nu zaak om te proberen de boel weer om te draaien. En wat is er mooier om dat tegen een hoogvlieger in de derde klasse te doen…….

Kleine Sluis – Hauwert’65 4 – 1