In het afgelopen weekend streden de verschillende seniorenteams van MOC, ALC, SEW en Hauwert om de hoofdprijs van het Hauwert’65 toernooi. Als Hauwert’65 de titel dit jaar zou prolongeren, kon men de wisselbeker na drie opeenvolgende overwinningen definitief in de prijzenkast plaatsen. Het was echter buurtvereniging MOC dat hier een stokje voor stak. Voor het eerst sinds het bestaan van het Hauwert’65 toernooi ging de hoofdprijs naar de Midwoud Oostwoud Combinatie. Met overwinningen van MOC 1 en MOC 4 binnen hun klasse werd de basis gelegd voor de verdiende hoofdprijs. Bij de veteranen werd de eerste plaats voor het eerst sinds jaren opgeëist door Hauwert ’65. Deze eervolle plek werd uitgebreid gevierd door de mannen.

Ook het voetvolleybaltoernooi dat dit jaar voor het eerst georganiseerd werd, was een succes. Onder prima weersomstandigheden, waren het de gedoodverfde favorieten FC Wognum en ’t Klooster die in de finale tegen elkaar uitkwamen. Uiteindelijk was het team ’t Klooster met de ex-profs Mattieu Boots en Rick Hooijboer in de gelederen de terechte winnaar.

Op de zaterdag kwamen de jeugdteams van de deelnemende verenigingen in actie. Ook zij hadden uitstekend voetbalweer en gingen er met veel enthousiasme tegenaan. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde 8e editie van dit toernooi en kijken we al weer voorzichtig uit naar het toernooi van volgend jaar.