Eindelijk was het zover en mochten de mannen van Dirk Schermer in de 1e thuiswedstrijd van het seizoen aantreden in de schitterende nieuwe tenues. Namens de selectie van Hauwert 2 willen wij graag sponsor HUBO Nibbixwoud Kool Bouwmarkt hartelijk bedanken. De slogan van onze sponsor is overtref jezelf! De tenues overtroffen onze verwachting alleen de spelers die ze vanochtend droegen overtroffen zichzelf helaas (nog) niet.

Schagen 3 was een team dat speelde met veel energie , een ploegje dat al een aantal jaar succesvol samen speelt en ook al 2 kampioenschappen heeft behaald. Ook hadden ze, net als Hauwert, de 1e wedstrijd gewonnen en het beloofde dus weer een lastig potje te worden. Hauwert had in de 1e helft wat meer de bal dan Schagen zonder overigens zelf echt gevaarlijk te worden. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we het lastiger. Schagen ging steeds sneller druk zetten. Hierdoor was er teveel balverlies en dat maakt voetballen moeilijk. Schagen scoorde dan ook de 0-1, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hauwert had valk voor rust haar enige grote kans van de 1e helft, maar Niels Giling twijfelde net te lang.

Na de rust had Hauwert iets meer controle over het spel, maar wederom werd er te weinig gecreëerd. Onze spitsen hadden het lastig tegen de goede achterhoede van de tegenstander. Hauwert was dus onmachtig voorin, maar gaf achterin ook weinig weg. Een 0-0 leek dus ook een logische uitslag. Een kwartier voor tijd kwam er toch verandering in de stand toen er achterin bij de opbouw verkeerde keuzes werden gemaakt. Uiteindelijk kwam de bal bij één van de spitsen die van even buiten de zestien hard uithaalde  en bal hard laag met een stuit in de hoek schoot.

Dit was het sein voor Hauwert om alles op de aanval te zetten. Er werd alles of niets gespeeld en dit leidde tot een grote kans voor Eelco, El P., Groen.  Hij had achteraf echter meer tijd dan hij toen besefte  en schoot de bal te gehaast net naast. Hauwert bleef met veel inzet spelen. Groots was het allemaal niet, maar een ieder ging er vol voor. Zo ook Bart Groot die een kopduel aan ging met een speler van Schagen.  Beide spelers kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Direct werd het spel stopgezet en kon er verzorging worden verleend. De speler van Schagen kon uiteindelijk met een tulband om door voetballen, Bart Groot was er helaas slechter aan toe. Met een opengesprongen wenkbrauw moest hij helaas naar het ziekenhuis. Daar werd hij gehecht en inmiddels gaat het weer redelijk goed met hem. Maar schrikken was het wel…..

Hauwert was even van slag en toen het spel werd hervat scoorde Schagen ook meteen de beslissende 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen wisten in de stand geen verandering meer te brengen. De 1e nederlaag van het seizoen was dus een feit.

Na de wedstrijd waren er complimenten van coach Schermer voor Bas Bennis, die op het middenveld een puike partij speelde. Deze week zal er op de training weer wat arbeid geleverd moeten worden, want volgende week uit naar VVW 3. Dat zijn onze buren en dus altijd lastig. Tot dan!