Vandaag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van coach Dirk Schermer. Zonder echte voorbereiding moest Hauwert 2 direct aan de bak voor de competitie. Geel Zwart was voor ons een totaal onbekende tegenstander en ook meteen de verste wedstrijd van het seizoen. Die hebben we dan maar weer mooi gehad. De wedstrijd met meteen een hoop afberichten. Dirk schudde toch weer een redelijke selectie uit zijn mouw, maar makkelijk was het zeker niet.

Afgesproken was om compact te beginnen en de tegenstander rustig op te vangen. Iedereen moest wennen aan elkaar en ook het gebrek aan wedstrijdritme was een reden om zo te gaan beginnen. Hauwert begon echter niet goed aan de wedstrijd. Van alle afspraken kwam niets terecht. We liepen de hele 1e helft achter de feiten. Veel balverlies zorgde ervoor dat Geel Zwart lekker in het spel kon komen en met hun handige voorhoede maakten ze het Hauwert bijzonder lastig. Een achterstand kon dan ook niet uitblijven. De handige spits knalde van ruim 20 meter de bal keihard in de kruising, 1-0. Even leek Hauwert zich te herpakken, want middels een snelle counter via Wout van de Berg en Michiel Otter stond het ineens weer gelijk.

Weer snel balverlies leidde echter de nieuwe achterstand in. Remco Sinnige verkeek zich op de lange dieptebal en daar wist diezelfde handige spits wel raad mee, 2-1. Het werd kort daarna nog erger toen slecht verdedigen in combinatie met niet praten de 3-1 inleidde. Hauwert was op dat moment rijp voor een behoorlijke afslachting. Met kunst en vliegwerk werd met deze achterstand echter de rust gehaald. In de rust werd de tactiek opnieuw doorgenomen en vooral gehamerd op balbezit. Laat de tegenstander maar eens achter de bal aanrennen, dat vinden die gelouterde gasten niet leuk. Hoogepunt in de rust was trouwens de thee in smeltende Jillz-bekertjes, maar dat geheel terzijde.

Inmiddels was ook Eelco, El Presidente, Groen gearriveerd en kon hij invallen. Of het kwam door zijn aanwezigheid weet ik niet maar Hauwert speelde een stuk beter. Vooral spits Durmaz maakte een veel betere indruk. Hauwert was nu duidelijk de bovenliggende partij, zonder overigens zelf te scoren. Dit had Geel Zwart wel kunnen doen, maar deed dit gelukkig niet. Middels een snel genomen vrije trap deed Hauwert dit 20 minuten voor tijd wel. Yusuf Durmaz vond Dennis Gerritsen die met zijn hoofd de keeper kansloos liet. Hauwert ging door en zette de tegenstander goed onder druk, maar het net werd nog niet gevonden. Bij een tegenaanval moest doelman Ruiter de bal van de voeten van de spits plukken, anders was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu zette Hauwert nog een keer aan. De bal werd de zestien ingespeeld en daar was weer Dennis Gerritsen die voor de gelijkmaker zorgde, 3-3.

Er waren nog maar weinig minuten op de klok en Hauwert rook de overwinning. Spits Durmaz die weinig geluk had in de afwerking vanmiddag, maar dus als gezegd een sterke 2e helft speelde, net zoals alle andere Hauwerters, werd vrijgespeeld. Hij passeerde de keeper, maar deze haalde hem hard neer. Vol op zijn enkel. De goede scheidsrechter kende direct terecht een strafschop toe. Doelman Ruiter nam als aanvoerder van dienst vanmiddag zijn verantwoordelijkheid en zette Hauwert in de laatste minuut op voorsprong,3-4!!!

Zo haalde Hauwert 2 in haar 1e wedstrijd dit seizoen alsnog een zwaarbevochten overwinning. De 1e helft was heel matig, de 2e gelukkig wel goed en net voldoende voor de overwinning. Coach Schermer drukte iedereen op het hart te komen trainen, want dit is echt nodig zo bleek vanmiddag. Volgende week de 1e thuiswedstrijd van het seizoen, hopelijk kunnen we het publiek dan weer zo’n enerverende wedstrijd voorschotelen. Tot dan!