De eerste thuiswedstrijd van het seizoen leverde Hauwert’65 een punt op tegen de bezoekers uit Wognum. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Het spelbeeld was dan ook gelijk opgaand zodat beide ploegen hier vrede mee hadden.

De wedstrijd begon rustig, beide elftallen lieten de bal achterin rondgaan maar verder dan het middenvelders kwam de bal niet vaak. Daarom werd er dan zo af en toe met een lange bal gestrooid om toch maar een voorwaartse te zoeken. Echter stonden de spitsen vrij geïsoleerd zodat de verdediging daar niet veel problemen mee had. Na een half uur spelen viel een lange bal wel gelukkig voor de Spartanen. De rechtsvoor snoepte de bal af van Ramon van Diepen. Enkele medespelers van de bakkerszoon en hij zelf claimde een overtreding want Van Diepen ging naar het gras. De scheidsrechter liet echter door spelen zodat de vleugelaanvaller de zestien binnen kon komen en de bal kon voorleggen op de spits. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd maar de rebound werd hard binnen geschoten. Hauwert probeerde voor rust nog aan te dringen maar kansen werden niet gecreëerd. Wel kwam er uit een afgeslagen corner een goed schot van Niels Korrel. De inzet vanaf de zestien meter lijn werd hard en strak op doel geschoten maar de keeper uit Wognum had een goede reflex.

Na de rust kwam er beter Hauwert op de mat te staan. Sander Laan en Niels Korrel konden op de vleugels zo af en toe hun directe tegenstander de hielen laten zien maar waren in het vervolg slordig met de pass. Een vrije trap van Stefan van Diepen bood Hauwert de kans om op gelijke hoogte te komen. Van Diepen vond bij de tweede paal Niels Veldkamp die de bal voor kopte. De niet te missen kans werd binnen geschoten door Aris Ruiter. Hauwert drukte een beetje door en de 2-1 hing een klein beetje in de lucht. Spartanen kreeg aan de andere kant de grootste mogelijkheden om toch weer op voorsprong te komen. Één op één met keeper Redeker was Redeker de winnaar. En een twee tegen één situatie tegen verdediger Ruiter was Ruiter feller dan de twee aanvallers uit Wognum. Voor Hauwert was invaller Lars Bakker nog dicht bij een doelpunt maar de keeper kon met zijn vingertoppen redding brengen. De goed leidende scheidsrechter vond het met 3 minuten blessuretijd wel mooi en eindigde de wedstrijd wat dus het gelijke spel opleverde. Volgende week moet Hauwert uit in Alkmaar tegen Alcmaria Victrix. Komt u ook om 14.00 uur?