Inmiddels is het seizoen 3 wedstrijden onderweg en al voor de derde keer dit seizoen was het zeuren om het tweede compleet te krijgen. Ook deze week waren er weer diverse afberichten wegens weekendjes weg , vakanties, ouderdom en blessures. Maar ook nu bleek dat coach Schermer toch weer een aardige selectie op de been had kunnen brengen. Met vandaag als tropische verrassing Yusuf Durmaz, net op tijd fit, en Aron, the Voice, Brandsen als extra aanvulling. Ook Jelle Korrel was van de partij en hij kon maximaal een halve wedstrijd spelen. Zo kwamen we aan 13 spelers, waarvan 1 zonder voetbalschoenen…..

Hauwert had de 1e helft goed de controle over de wedstrijd en wist het veld, zoals afgesproken, klein te houden. VVW kon hierdoor goed worden opgevangen en telkens kon men van achteruit dan de voorhoede aan het werk zetten. Voorin was er echter te vaak balverlies om echt gevaarlijk te worden. Vooral spits Michiel Otter verloor zichzelf vaak in acties die bol stonden van de hakjes en andere trucjes. Meer gevaarlijk was Hauwert bij corners en vrije trappen. Eén van de corners leverde dan ook een 0-1 voorsprong op. Frankie, krampie, Sijm trapte de bal goed strak voor de goal en daar werkte een verdediger van VVW de bal met de borst in eigen doel. De aanwezigheid van Eelco, El P., Groen was hierbij ook zeker van positieve invloed.

VVW zelf kreeg in de 1e helft maar 1 grote kans toen te snel de diepte werd gekozen en de verdediging nog niet aangesloten was. Oog in oog met doelman Ruiter mikte de spits de bal echter net naast de goal. Zo werd de rust bereikt met een voorsprong. In de rust een mooi betoog van coach Schermer over vroeger met rolletjes pepermunt en plastic broekjes, waarna ook nog even heel kort de tactiek voor de 2e helft werd besproken. Compact spelen en dan komen de kansen vanzelf.

Die kansen kwamen ook, alleen niet voor de juiste ploeg. VVW zocht direct de aanval en creëerde diverse grote en kleinere kansen. Zij hadden echter de pech dat doelman Ruiter vandaag niet van plan was zich te laten passeren en elke bal tegen wist te houden. Hauwert zelf probeerde gevaarlijk te zijn in de tegenaanval. Dit lukte niet altijd door verkeerde keuzes, maar na een kwartier in de 2e helft was het wel raak. Frankie Sijm ontving de bal op rechts in de zestien en hij liet de keeper met een geplaatste bal kansloos, 0-2. VVW zocht hierna nog meer de aanval, maar scoren deden ze niet. Wel raakten ze nog een keer de paal. Zo bleef het nog spannend tot vlak voor tijd. Toen Michiel Otter werd vrijgespeeld en hij met een strak schot via de binnenkant van de paal de 0-3 aantekende. Het werd zelfs nog mooier nadat Jelle Korrel op aangeven van Frankie Sijm op mooie wijze de 0-4 binnen volleerde.

Dit betekende dus de tweede uitoverwinning voor de mannen van coach Schermer, die zeer tevreden was. Na de wedstrijd kwam ook het trainen weer ter sprake en afgesproken werd om er voor te zorgen dat er vrijdag genoeg spelers aanwezig zijn om ook echt goed en leuk te kunnen gaan trainen. Vooraf onderling goed communiceren is hierbij het toverwoord! Hopelijk zorgt dit er ook voor dat we komende week thuis de 1e punten van het seizoen kunnen halen en wie weet zelfs het 1e doelpunt van het seizoen van spits Durmaz kunnen begroeten. Tot dan!