Normaal gesproken betekenen de 30 achter Spirit en de 65 achter Hauwert de jaren van oprichting van beide clubs. Afgelopen zondag bleek echter dat deze getallen ook nog een andere betekenis hebben namelijk het aantal onnodige fouten in 1 wedstrijd!. Dat bleek over deze hele wedstrijd gezien 65 om 30 te zijn en dus was ook de uitslag uiteindelijk verklaarbaar 4-5!!!!

Eerst nog even terug naar het begin. Het is altijd spannend om te zien wie er deze week wel of niet is. Coach Dirk drentelde al zenuwachtig door de kantine. El P. en The Brain beiden niet fit, Michiel Otter weer spoorloos en Bassie Bennis ook nog niet gezien. Hij arriveerde gelukkig later wel. De klok een uur terug en dan alsnog te laat komen, knap hoor! Eindelijk kon Dirk met de bespreking beginnen, maar waar was Yusuf Durmaz? De hele voorbespreking had Dirk afgestemd op het functioneren van spits Durmaz, maar die deed met het 1e mee….. Dit tot teleurstelling van de overige selectieleden van Hauwert 2 die Dirk graag tekst en uitleg hadden horen geven.

Dan de wedstrijd en eigenlijk met name de 1e helft, deze was nauwelijks begonnen en direct begon Hauwert met het eerder genoemde foutenfestival. Spirit had in de eerste minuten al 3 keer kunnen scoren, maat liet dat na. Toen Hauwert achterin echter door ging met flateren stond het zomaar opeens 0-2. Dirk kon het niet langer aanzien en wisselde direct Mike  en Tjerk. Topscorer Dennis en Bas Bennis kwamen voor hen in de plaats. Spirit had blijkbaar goed staan kijken naar de verdediging van Hauwert en besloot ook de aanvallers van de thuisclub even lekker vrije doorgang te verschaffen en zo stond het binnen 10 minuten via Wout (2x) en Lars zomaar 3-2!!

Hierna was het weer de beurt aan Hauwert om een doelpunt weg te geven. Bartje speelde Remco lastig aan en die miste half de bal waardoor het voor de spits weer een koud kunstje was om de 3-3 op het bord te zetten. Intussen leek het wel of sommige spelers op zaalvoetbalschoenen speelden, want ze lagen meer op de grond dan dat ze stonden. Het was dan ook een wonder dat Spirit in de 1e helft niet meer goals wist te maken. Hauwert lukte dat nog wel een keer middels een schitterende stift van topscorer Dennis gaf Hauwert de voorsprong bij rust, 4-3!!!

In deze rust werd er vooral gelachen als een boer met kiespijn om de eigen prestaties. De 2e helft moest beter en dat eigenlijk niet moeilijk gezien het niveau van de 1e. Er werden inderdaad minder fouten gemaakt door Hauwert, maar belangrijker ook geen doelpunten meer. En dit was nu exact wat op zou breken. Wout had met zijn 3e goal de wedstrijd op slot moeten gooien, maar besloot af te spelen op Mike die er achteraf niet zo goed voor stond, weg 100% kans. En dan weet je als je het zelf niet afmaakt doet de tegenstander het wel. Binnen 5 minuten boog Spirit de achterstand om in een 4-5 voorsprong. Eerst werd een schot van in de zestien vanuit de rebound benut en vlak daarna een splijtende combinatie door het midden die knap via de binnenkant van de paal werd afgerond.

Met de moed der wanhoop probeerde Hauwert nog de gelijkmaker aan te tekenen. Overigens zonder “supporter” The Brain, die de voorkeur gaf aan Feyenoord – Ajax in de kantine….Weer zat vaak balverlies door slechte passing Hauwert in de weg. 1 kans kwam er nog wel en uitgerekend voor topscorer Dennis, die zichzelf onsterfelijk had kunnen maken. Dat lukte echter niet, want zijn schot verdween net via de verkeerde kant van de paal naast. Zo droop Hauwert af na één groot foutenfestival. Spirit was helemaal niets beter, eigenlijk alleen iets minder slecht….

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen uit tegen Always Forward. Uit hebben we alles nog gewonnen, ik ben erg benieuwd welke selectie we dan tot onze beschikking hebben  en of uit winnen ook gaat lukken als we al om 09.30 uur spelen!!! Tot dan.