Coach Schermer keek zijn ogen uit toen hij de kleedkamer vanmorgen betrad. Er zaten 16 spelers in, wat een weelde. Eentje kwam er zomaar aanwaaien en dat compenseerde dan weer de speler die zonder afbericht niet aanwezig was. Naar later bleek was het ook noodzaak zoveel spelers, want een aantal spelers was half fit, raakten geblesseerd of werden halfweg overgeheveld naar het echte keurkorps van Hauwert’65. Na  evaluatie van de teksten in de Hauwert 2 WhatsApp-groep van afgelopen week kon de wedstrijd beginnen.

Hauwert stond in het begin tactisch niet helemaal goed tegen het 4-4-2 spelende KGB. Na wat omzettingen ging het beter. En al snel konden de eerste kansen worden gecreëerd. Maar met name, onze zelfbenoemde nummer 1 spits, Yusuf Durmaz liet weer diverse grote mogelijkheden onbenut. Ook werden diverse kansen op kansen makkelijk verprutst. KGB aan de andere kant leek af en toe gevaarlijk te worden, maar de verdediging liet zich vooralsnog niet zomaar passeren. De rust leek gehaald te worden met een brilstand tot 1 minuut voor tijd een bal hoog bij de tweede paal werd geschoten. Niels Giling timede verkeerd en ging onder de bal door. Hierna was het voor de spits een koud kunstje om de 0-1 op het bord te zetten.

In de rust werden alle clichés gebruikt die er te vinden zijn over niet scorende spitsen. Met een lach werd de teleurstelling van de achterstand omgezet naar zin in de 2e helft. Vooral scherp beginnen hoorde ik vaak roepen. Blijkbaar riepen we even te hard en hoorde KGB het ook, want zij waren het die scherp aan de 2e helft begonnen. Binnen 5 minuten was de wedstrijd gespeeld en stond het 0-3. Makkelijk balverlies gaf de spits vrije doortocht naar het doel, waar hij in 2e instantie het net wist te vinden. Kort hierna werd een bal slecht weggewerkt en lag de 0-3 in het mandje. Over en sluiten dus.

Knap van Hauwert was dat het toch weer probeerde te gaan voetballen. Weer bleek dat we voetballend minimaal gelijkwaardig waren aan de tegenstander maar dat het benutten van de kansen toch het meest moeilijke is van het hele spelletje. Diverse mooi kansen werden om zeep geholpen met als hoogtepunt de kans van Marco Eliveld. Hij speelde met een mooie actie de verdediging en de keeper uit, maar kwam voor een leeg doel niet verder dan de buitenkant van de paal. Ondertussen liet KGB nog één keer zien hoe het wel moet en zo werd het 0-4. Topscorer van Hauwert 2 Dennis Gerritsen had goed zitten opletten en tekende op knappe wijze uit de rebound  de 1-4 aan.

Verder dan dit kwamen beide ploegen niet. Conclusie is dat qua veldspel Hauwert minimaal gelijkwaardig was aan de tegenstander van vandaag. Maar met alleen aardig veldspel kom je er niet zo bleek maar weer eens vanmorgen. Eens kijken of volgende week tegen De Zouaven alle praatjes in de WhatsApp wel kunnen worden omgezet in daadjes. Tot dan!