In alle vroegte verzamelde de selectie van Hauwert 2 zich voor de uitwedstrijd tegen Always Forward. Half tien spelen is zelfs voor de veteranen vroeg en voor ons dus zeker…. Toch was er de breedste selectie van het seizoen tot nu toe, 15 man. Helaas ontbrak coach Dirk, wij wensen hem en zijn familie sterkte. El P. nam de rol van Dirk over en zette zichzelf, begrijpelijk, op de bank! Bij Forward bleek dat er geen scheidsrechter was aangesteld en dus moest een speler van Forward zelf gaan fluiten. Eigenlijk een aanfluiting voor een  vereniging met als slogan “Méér dan een club!”

Hauwert had het lastig in de 1e helft tegen een Forward met een snelle en goede voorhoede. Het was ook even wennen aan het kunstgras. Tegen de verhouding in kwamen we wel op voorsprong toen Wout een diepe bal op juiste waarde inschatte en deze keurig langs de keeper tikte. Dit was het sein voor Forward om meer druk te gaan zetten. Er kwamen diverse corners en onoverzichtelijke situaties voor het doel van Hauwert. Uit 1 van deze situaties wist Forward te scoren. De bal werd laag voor de goal gebracht waar de spits de bal niet goed raakte en juist daardoor de verdediging inclusief keeper Bas kon verschalken, 1-1.

Hauwert probeerde op de counter gevaarlijk te worden en dit leek ook te gaan lukken, maar helaas hield Lars de bal net even te lang bij zich en kon Forward overnemen. Met een diepe bal werd hun gevaarlijke spits gezocht. Deze begon aan een lange rush. Tjerk probeerde hem tevergeefs af te stoppen, maar de spits was niet alleen snel maar ook handig en doelgericht. Met een harde schuiver zette hij de 2-1 op het bord. Dit was ook de ruststand.

In de rust hamerde interim-coach El P. op meer balbezit en voetbal, dan zit er zeker meer in vanmorgen. Het werd er echter direct een stuk moeilijker op toen, juist, El P. zijn man moest laten lopen, vanwege lichamelijk ongemak, en de voorzet inclusief de afronding knap waren, 3-1. Toch herpakte Hauwert zich goed en zocht met goed voetbal veelvuldig de aanval. Bij één van deze aanvallen werd ons een 200% strafschop onthouden. Vriend en vijand waren het erover eens dat Hauwert hier enorm benadeeld werd. Hauwert liet zich niet van de wijs brengen en bleef vol op de aanval spelen. Uit een onmogelijke hoek maakte Lars, met wat hulp van de keeper, de verdiende 3-2.

Forward kwam er af en toe gevaarlijk uit middels counters, maar zou niet meer tot scoren komen. Hauwert zelf helaas ook niet meer en zo waren er weer geen punten. Een gelijkspel was zeker de verhouding. Forward was de 1e helft beter en Hauwert de 2e. Hét moment van de wedstrijd was de niet gegeven penalty. De fluitende speler bewees hiermee zijn waarde voor Forward vandaag. Daarentegen beseffen we ons ook heel goed dat we zonder hem helemaal geen scheidsrechter zouden hebben gehad….. Bij Hauwert mogen we ons duidelijk gelukkig prijzen! Misschien dan maar iets voor op onze site in plaats op die van Forward: Hauwert’65 méér dan een club!

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen tegen het onderaan staande Westfrisia DP. Wellicht kan de equipe van coach Dirk dan eindelijk weer de punten pakken. Tot dan!