’s Ochtends zie je de zon schijnen en dan denk je wat is het toch heerlijk om te gaan voetballen. Dan ben je daarna klaar en toch blij dat deze wedstrijd afgelopen is. Zo’n wedstrijd was het vandaag voor de mannen van coach Dirk. Met Sander Mienis in de selectie in plaats van de deze week geblesseerd geraakte Niels moest het onder aanstaande Westfrisia DP worden bestreden. Spelen op een heel slecht achteraf veld  aldaar was al een slechte voorbode voor de wedstrijd.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat deze tegenstander voetballend gezien veruit de minste was waar tegen dit seizoen was gespeeld. Hauwert was dan ook direct de bovenliggende partij, maar maakte vaak verkeerde keuzes en kon nog niet echt gevaarlijk worden. De tegenstander liet echter ook niets van zich horen. Eigenlijk is horen niet het goede woord, want dat deden ze juist wel! Niet elke scheidsrechter is op ons niveau een topper, dat hebben wij vorige week wel gezien, maar je eigen clubscheidsrechter zo benaderen heb ik toch echt zelden meegemaakt. Vooral hun aanvoerder spande hierbij de kroon. Hauwert was blijkbaar onder de indruk van al dit verbale geweld en kwam tot overmaat van ramp ook nog op achterstand uit de 1e de beste keer dat Westfrisia gevaarlijk werd. Tjerk, die een ongelukkige wedstrijd speelde, was niet attent en uiteindelijk kwam de bal voor waar een Westfrisiaan de bal snoeihard in de kruising schoot.

Hauwert pakte echter de draad weer snel op en nadat Lars eerst al een dot van een kans miste, was het kort daarna wel raak, Lars Bakker maakte de 1-1. Omdat Hauwert verder bleef grossieren in verkeerde keuzes, afstandsschoten van veel te ver of lopen met de bal was dit ook de ruststand. Na de rust ging Westfrisia door met praten en nu kwamen er ook nog een aantal behoorlijke overtredingen bij. De scheidsrechter gaf enkele spelers van hen geel, maar kon niet voorkomen dat het bijna uit de hand liep toen Michiel op grove wijze werd getackeld. Zijn reactie daarna valt niet goed te praten, maar dit soort overtredingen op ons niveau zeker ook niet!! De irritaties namen over en weer toe en gingen duidelijk ten koste van het spel. Tot daar ineens Sander Mienis was die goed door ging en de 1-2 op het bord zette! Westfrisia kreeg hierna nog 1 kans op de gelijkmaker, maar benutte deze niet.

Toen het laatste fluitsignaal klonk besloot de aanvoerder van Westfrisia zich nog één keer te laten gaan. Onder luid gevloek en geschreeuw liep deze Messi van het commentaar van het veld, terwijl sommige teamgenoten zich haastig verontschuldigden voor zijn gedrag…. Zo wist Hauwert drie punten toe te voegen aan het totaal en kan het weer wat naar boven kijken. Deze wedstrijd en de tegenstander maar gauw vergeten. Op naar volgende week waarin hoogvlieger HSV Sport de tegenstander is. Hopen op een leuke en sportieve pot voetbal. Tot dan!