Hauwert 2 houdt slecht thuisbalans in stand

Op tijd komen en al je spullen bij je hebben, het zijn en blijven 2 lastige zaken binnen de selectie van Hauwert. De ene week is iedereen op tijd en dan is er wel iemand die zijn voetbalschoenen is vergeten en de volgende week heeft iedereen al zijn spullen bij zich, maar is er wel 1 iemand fors te laat….

Zo was het dus puzzelen voor coach Dirk deze morgen, want de selectie was door blessures niet breed. Bovendien was er dus 1 speler te laat en moest Bassie Bennis bij het eerste meedoen. Gelukkig was Sander Mienis weer van de partij en hadden we dus bij aanvang 11 man.

Tegenstander HSV Sport is een gelouterde ploeg met veel spelers die vorig seizoen nog in het eerste of tweede speelde. We konden dus flink aan de bak en dat bleek al snel toen er niet werd doorgedekt en er een bal bij de 2e paal werd voorgegeven. Tjerk verloor het kopduel en de bal werd schitterend diagonaal de kruising in gekopt. Hauwert was echter niet uit het veld geslagen en hield zich goed aan de opdracht van coach Dirk. Compact spelen en dan komt de kans vanzelf. Die kwam ook toen Michiel en Sander samen alleen op de keeper af mochten. Het werd helaas niet goed uitgespeeld en zo ging de ultieme kans op de gelijkmaker verloren.

De rust leek gehaald te worden met een 0-1 achterstand, maar de maker van deze 0-1 had vlak voor rust nog een voorzet in huis. Eigenlijk beter gezegd een bal die een voorzet als bedoeld was, maar die precies in de verre kruising belandde. Bas kon er alleen maar naar kijken. 0-2 dus met rust, maar toch was iedereen tevreden over het spel van Hauwert en hadden we nog lang niet de handdoek in de ring gegooid. Voortvarend begonnen we dan ook aan de 2e helft. Sport werd onder druk gezet en na wat kleine kansen, kon Michiel de 1-2 aantekenen. Hauwert rook zijn kans en probeerde door te drukken. Sport had het in deze fase lastig en kwam niet onder de druk uit. De 2-2 hing in de lucht, maar zou uiteindelijk niet vallen, wel de 1-3. Weer was het dezelfde speler van Sport die dat deed en blijkbaar vond hij dat zijn 1e 2 goals nog niet mooi genoeg waren, want met een schitterende stift gaf hij Bas het nakijken. 

Dit bleek het breekpunt van de wedstrijd. Hauwert kon niet meer, want de vermoeidheid begon mee te spelen. Sport begon elkaar steeds makkelijker te vinden en wist de score in de laatste 10 minuten nog flink uit te breiden. Uiteindelijk stopte de teller bij 1-7. Misschien wat geflatteerd, maar de overwinning van Sport was terecht. Al werd de ploeg wel overduidelijk in het zadel geholpen met 3 schitterende doelpunten. Het gekke was dat het eskader van Dirk vandaag met veel meer plezier had gevoetbald dan bij de winstpartij van vorige week. Zo zie je maar dat resultaat niet altijd alles is.

Volgende week vrij, hopelijk zijn de week daarna weer wat meer spelers beschikbaar. Kijken wie dan te laat is of zijn voetbalschoenen vergeet. Sommige tradities moeten tenslotte in stand worden gehouden… Al zou het ook lekker zijn als we breken met de traditie van dit seizoen dat we geen thuis geen punten pakken. Tot over 2 weken!