Zondag 11 november AGSV – Hauwert 65

Het is altijd leuk om naar Aartswoud te gaan voor een potje voetbal. Het dorp & de accommodatie aldaar is zelfs nog kleiner dan het gebeuren in Hauwert, maar even sympathiek.

Op een of andere manier zijn de wedstrijden tegen AGSV ook gelijkwaardig, sportief & zelfs vriendschappelijk. Het was van meet af aan duidelijk dat de Veteranos van Hauwert beduidend sterker waren. Fraaie uitgespeelde kansen & de ene doelpoging was nog indrukwekkender dan de andere. Ik heb me voorgenomen om geen namen te noemen dus volsta ik met de opmerking: het bleef nog lang 0-0. Vraag me niet waarom, wanneer & door wie maar AGSV heeft vlak voor het verstrijken van de tijd nog gescoord en met 1-0 gewonnen.

In 2003 schreef Johan Cruijff in de Telegraaf “In het voetbal komt het vaak voor dat clubs, die ineens veel meer geld te verteren hebben, juist minder gaan presteren”. Ik mag hopen dat het omgekeerd ook werkt & dat al onze verliespartijen een soort investering, een bijdrage aan de kas van El Presidente leveren!

Zondag 18 november Hauwert 65 – Hollandia

Zonder de overige veteranen te kort te willen doen wil ik toch even melding maken van het feit dat we dit seizoen zijn versterkt met een aantal pure voetbaltijgers. De mateloze inzet van Carlo Dop, Peter Neefjes, Frank Bankersen & de permanente aanwezigheid van Kees Slagter hebben ons team veel voetballende impulsen gegeven. De bal rolt wat makkelijker, er wordt meer over de flanken gespeeld & nog steeds wordt er even moeilijk gescoord.

Naast bovengenoemde nieuwe spelers hebben de veteranen nieuwe sokken & broekjes van het bestuur gekregen. Ziehier het volgende probleem. Men is in de war, wordt onzeker bij het overspelen & twijfelt bij elk balcontact. Zulke intens rode sokken? Klopt dat wel… Is dat vriend of vijand?

Nu is Hollandia een gedegen tegenstander en eerlijk is eerlijk: de boefjes uit Hoorn stonden royaal met 1-3 voor. Echter ze mochten van geluk spreken dat het bij 2-3 is gebleven. Vanwege onze nieuwe sokken & broekjes kwamen we niet tot 3-3 of zelfs 4-3. De kwaliteit is er, hooguit confectieverwarring.