Gezien het weer van afgelopen weekend kon de wedstrijd niet doorgaan, tenminste dat dachten enkele spelers van Hauwert 2 vanmorgen. Zij bleven dan ook lekker in bed liggen, waar ze tot hun schrik wakker werden ge-sms’t of gebeld. Alles in onze klasse was afgelast, maar alleen bij Hauwert ging het wel door. Consul Gerritsen vond het verantwoord en dus werd er gewoon gespeeld.

Hauwert en Grasshoppers bleken de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd. Grasshoppers had misschien iets meer de bal en Hauwert was iets gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. De grootste kans was voor Michiel. Alleen voor de keeper mikte hij echter op de paal. Hauwert en Grasshoppers kregen beiden steeds meer moeite met het veld. Vooral wij leden hierdoor een aantal maal balverlies zonder gevolgen overigens, al ontstond er wel behoorlijk wat onderling gefoeter.

In de rust zette coach Dirk de lijnen uit voor de 2e helft en was Hauwert ook iets beter dan de tegenstander. Hauwert viel het meeste aan en creëerde ook de meeste kansen. Zo werd, na de paal in de 1e helft, nu de lat geraakt. Daarnaast kwam Michiel vanaf links nog een aantal maal goed de zestien in, maar helaas was telkens de eind pass niet voldoende. De grootste kans was voor Aron die in de zestien zijn tegenstander uit kapte, maar van dichtbij over schoot in plaats van de bal in de hoek te schieten. Grasshoppers verscheen in de 2e helft maar tweemaal echt gevaarlijk voor ons doel. Eenmaal kwam de spits wel voorbij doelman Bas, maar deze blokte de bal nog half met een sliding, waarna de bal net voor het doel langs ging. De tweede keer was een hard schot van afstand in de bovenhoek dat ook onschadelijk werd gemaakt.

Zo eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen 0-0. Niet bloedeloos, maar ook zeker niet spectaculair. Wel een hoogtepunt was het stuntvliegtuig dat gedurende de 2e helft spelers en publiek vermaakte met diverse stunts. Al dacht Bartje dat het een radiografisch bestuurd vliegtuigje was…… Dieptepunt is de staat van het veld na de wedstrijd. Zoals een speler van Grasshoppers zei zelfs de koeien mogen er nu niet meer op. Helaas moeten wij er nog wel ruim een half seizoen mee doen inclusief trainen. Vanaf hier dus sterkte aan de Groenploeg, er is werk aan de winkel.

Om toch nog positief af te sluiten met dit gelijke spel is Hauwert 2 meteen wel van de thuisvloek af, want het eerste punt is binnen. Volgende week uit naar Andijk en de week erop uit naar De Zouaven, waarna de selectie van Hauwert 2 de 1e seizoenshelft zal afsluiten op 21 december met eten bij de Wok en daarna de voorspellersquiz van Jeroen Houtsma. Tot volgende week!