De allereerste Hauwert ’65 voetbalquiz afgelopen zaterdagavond is een groot succes geworden. Met 18 deelnemende teams werd de quiz rond 20 uur gestart door organisator en presentator Carlo Dop. Uiteindelijk gingen 2 buitenpoorters in de finale met de hoofdprijs aan de haal: Aron Brandsen en Peter van Ophem.

De avond werd gestart met een ronde met 30 meerkeuzevragen. Daarna volgde 2 ronden met open vragen, die veelal werden ingeleid met een leuk filmpje. De vragen in de 3 ronden gingen over het regionale, nationale, internationale voetbal, maar natuurlijk ook een paar over v.v. Hauwert ’65. De vragen moesten schriftelijk worden beantwoord door de koppels.
Uiteindelijk bleken de koppels Aron Brandsen+Peter van Ophem / Sebastiaan Redeker+Klaas Keizer / Bart Jonkman+Frank Bankersen zich geplaatst te hebben voor de finale.
Waarbij het laatste koppel nog wel even Jeroen Bommels moest bedanken voor de finaleplaats, aangezien hij ondanks een score van 81 punten niet aan de finale kon deelnemen doordat hij nog taxi werkzaamheden had.

Voordat de finale werd gespeeld was er nog tijd ingeruimd voor een echte Hauwert ’65 quizronde met vragen over het verleden van onze eigen vereniging. Niet geheel onverwacht gingen de ereleden Dirk Schermer en Gerard Houtsma met de hoofdprijs aan de haal van deze quiz. Van de in totaal 26 vragen hadden ze er 22 goed beantwoord.

Rond 23.00 uur was het tijd voor de finale. De 3 finalisten moesten staand plaatsnemen achter een tafel waar voor elk koppel een drukknop was. De finale telde 30 vragen welke door Carlo Dop werden voorgelezen. De finalisten dienden zo snel mogelijk te drukken zodra ze het antwoord op de (gedeeltelijk) gesteld vraag wisten. Bij een goed antwoord kreeg het koppel 2 punten, maar bij een fout antwoord ging er 1 punt vanaf.
In het begin gingen Sebastiaan en Klaas ruim aan kop, mede door een aantal minpunten voor het koppel Aron& Peter. Maar uiteindelijk gaf met name de kennis van Peter van Ophem de doorslag en won het koppel Aron&Peter met 31 punten. Op gepaste afstand eindigde Sebastiaan&Klaas op een 2e plaats met 9 punten en op een 3e plaats Bart&Frank met 7 punten.

Daarna werd er onder het genot van een hapje en drankje nog veel voetbalkennis gedeeld en bleef het nog lang gezellig. We kunnen spreken van een geslaagde 1e editie van de Hauwert voetbalquiz en we rekenen op een vervolg volgend jaar. Langs deze weg willen we alle aanwezigen nog bedanken voor de aanwezigheid en natuurlijk organisator Carlo Dop voor zijn inzet.