Eindelijk kon het weer een keer! De laatste wedstrijd was op 3 december en na 2,5 maand mochten de mannen van coach Dirk dus eindelijk  de wei in. Traditiegetrouw was het weer lastig om de selectie rond te krijgen, maar gelukkig was het 3e afgelast en kon de selectie worden aangevuld met Hans en Schaft. Ook Aron en Sander deden mee en zo kwamen we op 13 man.

Waar kunstgras was verwacht werden we naar een ouderwetse knollentuin gedirigeerd. Vooral terreinmeester Schaft kreeg pijn in zijn ogen toen hij het veld zag. Hauwert liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en begon goed aan de wedstrijd. Er werd een vrije trap verdiend op ruim 20 meter van de goal welke schitterend door Brandsen in werd geschoten. De bal kwam echter via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren (volgens Aron zat hij natuurlijk……). De rebound was voor Michiel, die koppend ook al via de lat, aan alle onzekerheid een einde maakte, 0-1!

Hauwert ging hierna goed door en was de betere partij, helaas konden de kleine kansjes niet worden omgezet in doelpunten. Langzaam aan ontwaakte ook tegenstander Schagen uit haar winterslaap en zette iets meer druk op de achterhoede. Meestal liepen hun aanvallers echter buitenspel of waren ze onzorgvuldig in de passing. In de slotseconde voor rust kregen ze echter nog wel een aardige kans, maar Bas liet zich niet verschalken in de korte hoek.

De 2e helft wilde Schagen graag op het vrijgekomen kunstgras spelen, maar hier stak Hauwert in overleg met de scheidsrechter een stokje voor en zo betraden we weer de knollentuin. Blijkbaar had de scheidsrechter toch wat schuldgevoelens richting Schagen, want zo goed als hij de 1e helft floot, zo tegen Hauwert floot hij de 2e helft. Vlak na rust, was er een makkelijk gegeven vrije trap voor Schagen. Deze ging snoeihard vlak  langs wat hoofden in de muur en via de bovenkant van de lat over de goal. Schagen zette aan op zoek naar de gelijkmaker. Hauwert probeerde in de tegenaanval gevaarlijk te worden en met name Sander lukte dat ook. Hij kreeg de bal echter niet langs de keeper.

Kort hierna was er een cadeautje van de scheidsrechter aan de thuisclub. De bal stuiterde weer eens raar op de knollentuin en zou de arm van Mike hebben geraakt. Niemand anders in de buurt, maar ja…. Gelukkig had Bas in de winterstop op Youtube alle penalty´s in de reserve 5e klasse opgezocht en met zijn enige duik van dit seizoen ranselde hij de bal uit de hoek. Gerechtigheid! Hierna werd het onderling wat onvriendelijker. Hauwert was geïrriteerd door de makkelijk gegeven penalty en Schagen vanwege de achterstand. Wel kwamen er kansen, zo miste Aron van dichtbij en bewees ook de keeper van Schagen zijn waarde door een kopbal van Otto en vrije trap van Aron knap te stoppen.

Zo liep de wedstrijd richting de laatste minuut waarin Bas B. diep werd gestuurd en vervolgens onderweg een aantal trappen kreeg.  Bas reageerde hierop door zelf ook een schop uit te delen. Even leek het uit de hand te lopen, maar gelukkig keerde al snel het gezonde verstand terug bij iedereen. Hauwert dacht blijkbaar dat de wedstrijd al afgelopen was, maar nog eenmaal werd de spits van Schagen diep gestuurd. De verdediging lette niet goed op, maar gelukkig verdween de bal niet alleen over Bas heen , maar ook over het doel.

Meteen hierna was de wedstrijd afgelopen en waren de 1e 3 punten na de winterstop een feit. Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht. Alle invallers bedankt voor het meedoen. Volgende week spelen we gelukkig weer uit en dan tegen Andijk. Kijken of we de selectie ook dan weer rond kunnen breien. Tot dan en oja er mag deze week worden getraind!!!