Na de winstpartij tegen Schagen schopte het weer vorige week  roet in het eten, maar vandaag was hier totaal geen sprake van. Onder goede omstandigheden kon er worden gespeeld tegen VVW 3. De uitwedstrijd tegen VVW was in een 0-4 overwinning geëindigd. Alhoewel de uitslag anders deed vermoeden was het geen gemakkelijke overwinning geweest. Vandaag kon coach Dirk wel beschikken over een redelijk complete groep. Naast de mannen van glas, Niels en Bart, was alleen Michiel afwezig.

De 1e kans van de wedstrijd was voor VVW. Bartje, die overigens een heel goede wedstrijd speelde, leed balverlies, maar gelukkig ging de bal er niet in. In de tegenaanval had Lars de 1-0 op zijn schoen, maar ook hij miste. Hauwert ging wel door en met veel druk op de bal werd het VVW lastig gemaakt. Marco, sterk spelend,  kon steeds vaker inschuiven en hij was het dan ook die met een goede steekbal Otto vrij voor de keeper zette. Otto faalde niet en zo kwam de terechte 1-0 op het bord. In deze fase vergat Hauwert om meer afstand te nemen van de tegenstander. Kansen en mogelijkheden op kansen werden te slordig uitgespeeld. Er kwam wat meer balverlies en VVW kon iets beter in het spel komen. Verder dan 1 hachelijk moment voor het doel van Bas kwamen ze echter niet. Domper was wel het uitvallen van Mike. Bij een onschuldig duel schoot zijn arm uit de kom. Sterkte Mike!

In de rust was er het besef dat als we iets rustiger aan de bal zouden zijn we het krachtverschil ook in doelpunten  verder tot uitdrukking konden laten komen. In het begin lukte dat nog niet helemaal, maar nadat Bas een aanval van VVW onderschepte en met een verre uittrap Sander alleen voor de keeper zette was het 2-0. Klaar over, de wedstrijd gespeeld. Wel was er nog ruim een halfuur op de klok. Een halfuur waarin VVW verdedigend open huis gaf en Hauwert vrolijk combinerend op 5-0 kwam via El. P., Frank en natuurlijk pikte ook onze topscorer Dennis weer een goaltje mee! Het hadden nog veel meer goals kunnen zijn, als onze spitsen nog iets scherper voor de goal waren geweest. VVW lukte het wel nog een aantal keer gevaarlijk te worden, maar Bartje, Tjerk en Bas wilden geen tegengoal toestaan en zo werd voor de 3e keer op rij de nul gehouden. Daarnaast heeft Hauwert 2 hiermee ook zijn 1e thuisoverwinning van het seizoen behaald, hopelijk is dit de aanzet tot nog meer verwennerij voor het thuispubliek!

Zo is Hauwert bezig aan een goede serie met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Inmiddels staat de equipe van de ervaren coach Dirk stevig in de middenmoot. Een reële plek, gezien de kwaliteiten van dit team. Volgende week wacht met KGB 4  een sterke en ervaren tegenstander. We zullen zien of we het hen dan ook lastig kunnen maken. Tot volgende week!