Op een ijskoude zondagmiddag op veld F spelen tegen een ploeg waar we thuis met 1-4 klop van hebben gekregen…..Er lijken betere dingen te doen op zo’n dag als vandaag, maar niet voor de mannen van Dirk. Gesteund door het resultaat van de afgelopen 2 wedstrijden werd vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen. Al was het, met een blessure,  afhaken in de warming-up van Frank wel erg vervelend. Gelukkig was de selectie breed genoeg om dit op te vangen. Zo behoorde Niels voor het eerst in maanden weer tot de selectie en maakte ook Bart vandaag weer wat minuten bij de veteranen. De mannen van glas komen er dus weer aan…..

Hauwert had goed geleerd van de thuiswedstrijd tegen KGB, waarin heel veel kansen werden gemist, want al snel lag de 0-1 in het mandje. Wout zette, na defensief geklungel,  Lars vrij voor de keeper en die faalde niet. Hauwert ging door en bleef druk zetten op de onzekere achterhoede. Dit resulteerde al snel in de 0-2 via Wout. Ook hij rondde op overtuigende wijze af. KGB stond er bij en keek er naar. Af en toe probeerden ze het wel, maar resultaten bleven uit. Hauwert ging ondertussen vrolijk door  en via het ijzersterke spitsenkoppel Wout en Lars was het inmiddels 0-4 geworden. Wat een weelde! KGB mocht niet klagen dat het hierbij bleef voor rust. Als Sander had beseft dat in het 2e iets meer tempo nodig is dan bij de C1 en Wout, vlak voor rust, de bal breed legt in plaats van zelf te gaan, had de ruststand nog veel hoger kunnen zijn.

In de rust grote tevredenheid, maar wel het besef om ook met de wind tegen weer scherp te beginnen. Dit deden we ook, alhoewel KGB nu ook nadrukkelijker aan het spel mee deed. Even leken ze er nog in te geloven, maar toen Aron een vrije trap, randje zestien, schitterend in de bovenhoek boven de versteende keeper schoot was het 0-5. Kort hierna onderschepte invaller Oz de bal en stuurde Marco weg. Hij ontweek de tackle van de verdediger om vervolgens de keeper te passeren en de bal in het lege doel te schieten, 0-6!

Hauwert werd hierna wat overmoedig en in korte tijd wist KGB 2 keer tegen te scoren. Verder lieten we het echter niet komen. KGB was ondertussen aardig gefrustreerd geraakt door deze tussenstand en maakte een aantal wilde overtredingen. Hauwert raakte hierdoor ook geïrriteerd en aangezien de scheidsrechter nogal lankmoedig ingreep werd de onderlinge verstandhouding in het veld niet beter. Gescoord werd er niet meer en na de wedstrijd werd met de meeste spelers van de tegenstander weer de strijdbijl begraven. Er werden excuses gemaakt, maar feit is en blijft dat bepaalde  overtredingen gewoon niet op het veld thuis horen en ook dat een scheidsrechter dan gewoon moet ingrijpen. Niets doen werkt alleen maar meer onderlinge agressie in de hand.

Na de wedstrijd meldde Tjerk nog dat hij vandaag wat snelheid te kort kwam, omdat hij voor de wedstrijd niet had kunnen poepen! Dit omdat er nergens  toiletpapier was. Wellicht gewoon volgende week een eigen rolletje meenemen……. Of liever nog gewoon thuis gaan! Volgende week wacht Andijk thuis, een wedstrijd die al talloze keren is afgelast. Hopelijk gaat deze pot nu eindelijk wel door en kan Hauwert ook de goede lijn van na de winterstop door zetten. Tot dan!