Zaterdagavond stonden er 15 man op papier voor de selectie van Hauwert 2. Dit ondanks de afwezigheid van Eelco, snoepreisje SBOW, Bas Bennis, vriendenweekend, en de geblesseerden Mike, Bart en Michiel. Ik dacht nog even zijn we niet met teveel mensen….. Maar dan piept mijn telefoon; Marco is ziek. Ok. 14 man is ook prima.  Zondagochtend op weg naar Hauwert weer telefoon. Aron; ben ik echt nodig…? Ja, je bent echt nodig. Ok dan ben ik er de 2e helft. Prima! Dan beginnen we aan de warming up, heel gevaarlijk onderdeel altijd bij Hauwert 2, en ja hoor het is weer raak. Na Frank vorige week haakt nu Wout af, omdat hij met zijn koude spiertjes een dubbele Rietberger probeert. Ach ja 13 man is ook nog voldoende.

In de wedstrijd blijkt al snel dat we veel beter zijn dan tegenstander Andijk. Een team op leeftijd dat speelt zonder hun vaste keeper en zonder wissels. Het duurt dan ook niet lang voordat Lars de score opende met een droge schuiver. Kort hierna een scrimmage voor het doel en Rob Tessel, terug na lang blessureleed, gaf het laatste tikje, 2-0. Hierbij bleef het niet, want vlak voor rust werd het 3-0 toen Lars een vrije trap over de muur lepelde. De bal stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. Daar was echter spits Ozan en hij tekende voor de ruime voorsprong. Deze had nog ruimer moeten zijn, maar Ozan kreeg de lachers op zijn hand toen hij op 3 meter van de goal nog kans zag de bal er niet in te krijgen…. Eigenlijk maar goed ook, want anders dacht hij echt de nieuwe Hakan Sükür te zijn geworden.

In de rust bleek Jelle niet meer verder te kunnen en zo waren er nog maar 12. Niels wilde maximaal een uur spelen en Lars mocht maximaal een uur spelen. Dat werd dus al lastig…. Zeker toen kort na rust Sander uit viel met een enkelblessure. Eerst maakte hij nog de 4-0, maar daarna was het over en sluiten voor hem. Alsmede ook voor Tjerk, die met hamstringproblemen naar de kant ging. Voor de insiders hij was deze keer wel gewoon voor de wedstrijd naar het toilet geweest dus daar kon het niet aan liggen… 10 man dus nog maar met nog een halfuur op de klok. Jelle trok het trainingspak maar weer uit en besloot de pijn te verbijten. Zo kwamen we toch weer op 11. Ondertussen mocht Andijk ook een keer scoren van Rob Tessel en zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau.

3x naar iemand overspelen met een zelfde shirt was lastig. Als wij dit beter hadden gedaan was de score veel hoger uitgevallen. Nu werden talloze kansen en mogelijke kansen verprutst door balverlies en te veel lopen met de bal. Andijk profiteerde hiervan nog te profiteren, maar Bas liet zich niet meer passeren. Hauwert zelf lukte het nog wel om 1 doelpunt te maken. Na zo waar een vloeiende aanval kon Aron eenvoudig diagonaal de 5-1 aantekenen.

Zo eindigde Hauwert ook deze wedstrijd weer met 3 punten, maar leek het team last te hebben van het 10 kleine negertjes syndroom….Hopelijk is de selectie volgende week weer voldoende aangevuld en kan de TGV met machinist Dirk voorop ook dan weer voor de 3 punten gaan en niet zoals de equipe van trainer Bommels veranderen in een Fyra. Dit bleek zondagmiddag  namelijk tijdens de onnodig verloren wedstrijd van het eerste tegen Grasshoppers! Tot volgende week!