Als een team, een a-selectie, het crême-de-la-crême, niet meer in staat is om een partijtje te winnen wordt er in de roddelpers snel gespeculeerd over het (niet) functioneren van de coach. De afgelopen weken hebben we het vertrek van Steve McClaren bij FC Twente meegemaakt. “Hij had nooit terug moeten komen”, “hij kan zijn jongens niet meer motiveren”, “eigenlijk was ie nooit goed” zijn voorbeelden van uitspraken in de pers. GertJan Verbeek die overweegt AZ te verlaten staat eenzelfde lot te wachten. In Hauwert en omstreken merk ik ook al vreemd gedrag naar aanleiding onze vele verliespartijen.

Als ik bij de firma Schermer binnenkom stopt iedereen ineens met praten (raarrrr), bij Garage Balk krijg ik sinds vorige week van Karel te horen “ik repareer geen Honda’s meer…” & buurboer Jan Butter kan “ineens” mijn paardenmest niet meer ontvangen… En dat allemaal omdat in de Koerier staat “…heeft de coach nog wel de klik met zijn spelers”. Ook President Groen draagt zijn steentje bij aan ons collectief Veteranen-dipje. De KNVB geeft duidelijk op internet aan dat de wedstrijd in Zwaagdijk om 11.00 uur ’s ochtends gaat beginnen. Eelco plaatste in de vorige Koerier: Zwaagdijk – Hauwert aanvang 10.00 uur… Uiteraard laten wij ons door dit soort intimidaties niet uit het veld slaan. Alhoewel??? We verloren wel met 3-1.

Maar om alle onduidelijkheid uit de lucht te halen en mogelijke speculaties te voorkomen: ik ben een koppige Diepfries, dus ik blijf!