Op een woensdagavond om 18.45 uur voetballen is een crime voor iedereen. En zeker voor de situatie waar een kleine club als Hauwert dit seizoen in zit. Het eerste elftal moet de komende 25 dagen nog 7 wedstrijden spelen, bovendien zijn er binnen de smalle selectie diverse geblesseerden of anders afwezigen. Dit heeft direct effect op Hauwert 2, waar spelers worden doorgeschoven, maar waar we zelf ook nog te maken hebben met veel afwezigen. Al met al was het dus weer een hele klus om de selectie sluitend te krijgen. Precies 11 man stonden om 18.45 uur op het veld, Eelco en Otto sloten later nog aan.

Hauwert begon niet goed aan de wedstrijd. Misschien moesten we wennen aan het kunstgras, de slappe bal of de voor sommige vreemde posities. In ieder geval na 10 minuten mochten we blij zijn dat het nog 0-0 was. De gevaarlijke voorhoede van Spirit met 1 slimme spits en 1 blanke Usain Bolt bezorgde de defensie handen vol werk. Gelukkig staat er achterin met Bartje, Niels en Bas veel routine en wist Hauwert te overleven. Langzaam konden we het initiatief overnemen. Gastspeler Niels was met een kopbal dichtbij de 0-1 en als de laatste pass iets zorgvuldiger was geweest hadden er meer grote kansen kunnen zijn. De 0-1 viel toch toen Hans de bal diep op Wout speelde en hij bewaarde het overzicht en stelde Sander in staat om simpel te scoren. Kort hierna bijna de 0-2, maar de keeper wist dit ternauwernood te voorkomen.

In de rust was er tevredenheid over de tussenstand, maar ook het besef dat we er nog niet waren. Dan opeens pakt coach Dirk zijn tas en wenst ons succes. Hij moet vergaderen over het dorpshuis en laat de selectie in verwarring achter. Zonder coach stapt Hauwert het veld weer op. Bartje is blijkbaar nog dusdanig in de war van het vertrek van Dirk dat hij een licht getoucheerde bal mist. De Usain Bolt van Spirit is er als de kippen bij en de 1-1 is een feit. Een grote domper zo direct na rust.

Hauwert krijgt het steeds moeilijker, wil wel voetballen in balbezit maar schakelt slecht om bij balverlies. Bas weet de eerste paar aanvallen nog te pareren, maar na weer balverlies mag er makkelijk worden voorgegeven. Een middenvelder van Spirit is de enige die wel reageert en schiet kiezelhard de 2-1 binnen. Diverse Hauwerters staan erbij en kijken er naar. Hierna probeert Hauwert het nog wel, maar er komt geen lijn in het spel. Wout en Niels haken met lichte blessures af en ook Bartje en Tjerk ogen niet okselfris. Michiel laat zich van zijn slechte kant zien door arrogant te gaan klappen richting de scheidsrechter als hij zelf onnodig de bal over de zijlijn loopt. Terecht geel en een wissel voor zijn gedrag.

De wedstrijd loopt tegen het einde als Spirit aan alle onzekerheid een einde maakt door de 3-1 aan te tekenen. Zo verliest het gehavende Hauwert zijn eerste wedstrijd in 2013. Meer zat er in de 2e helft niet in voor deze groep. Veel afwezigen en het vertrek van de coach in de rust waren net te veel van het goede vanavond. Zondag nieuwe ronde nieuwe kansen. We gaan zien hoe we het weer aan elkaar gaan knopen uit tegen Grasshoppers. Tot dan!