Er was eindelijk heerlijk weer verwacht. De zon liet zich ’s ochtends op het sportpark van Hauwert echter nog niet erg zien, maar de temperatuur was een verademing na de kou van de afgelopen maanden. 12 man verzamelden keurig op tijd, maar juist degene met de spullen had zich verslapen…. Zal geen namen noemen Wout. Met 13 man in totaal moest de strijd worden aangegaan met Always Forward. Een team dat koploper was voor de winterstop, maar er na weinig meer wist te winnen. Dus lagen er weer kansen voor de mannen van Dirk. Dit moest wel gedaan worden zonder, Bart J., Otto, Eelco, Bas B., Lars, Mike en Jelle. Een indrukwekkende lijst van afwezigen, maar gelukkig waren Adrie, Aron en Ozan er wel!

Hauwert begon goed en toen Wout in de 2e minuut de bal afpikte van een verdediger van Always Forward leek de 1-0 al op het bord te staan. Helaas faalde de net wakkere Wout vrij voor de keeper. Dit bleek de aanzet voor een zeer slordig eerste halfuur van Hauwertzijde met als dieptepunt het slippertje van Bartje. Een verkeerde aanname bood de spits van Forward een niet te missen kans en zo stond het 0-1. Wellicht speelden de zenuwen Bartje parten gezien zijn mogelijk rentree in het 1e die middag op de respectabele leeftijd van 41 jaar! Na de tegengoal bleven we volharden in balverlies. Zo werd onder andere een corner genomen die niet eens voor het doel kwam…. De voorhoede was moeilijk aanspeelbaar en kwam dan ook nauwelijks in het stuk voor. Een kwartier voor rust veranderde dit. Eindelijk kon met regelmaat de vrije man worden gevonden en dit leidde dan ook direct tot kansen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en via Niels kwam de bal bij Adrie die de gelijkmaker binnentikte.

Vlak voor rust leken we zelfs op voorsprong te komen toen Marco een schitterende pass verzond, welke helaas net niet door wederom Adrie tot doelpunt kon worden gepromoveerd. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht. In de rust werd gehamerd op een beter positiespel en dan was er geen vuiltje aan de lucht. Figuurlijk dan want letterlijk gezien werd de lucht in de rust goed vervuild door Aron en Bas…..

In de tweede helft werd het tactische plan goed uitgevoerd en het regende kansen op het doel van Always Forward. Helaas was het weer het oude liedje en werd elke kans of mogelijkheid op kans vakkundig om zeep geholpen. Ik heb ze niet allemaal geteld, maar er waren minimaal 6 open kansen. En als je dan niet scoort dan….. Nee deze keer gelukkig niet, al scheelde het inderdaad niet veel of Always Forward pakte in de laatste minuten nog de volledige winst. Gelukkig had de bonkige invaller  zijn vizier niet op scherp staan en bleef het 1-1.

Positief punt is dat we al sinds eind november ongeslagen zijn en dat we inmiddels flink zijn opgeklommen op de ranglijst. Negatief is dat we nog steeds te veel kansen missen, we hadden er dus nog beter voor kunnen staan. Woensdagavond mogen we weer uit tegen Spirit. Ook een leuke tegenstander waar we in de heenronde van hebben verloren. Hopelijk weten we weer een redelijke selectie op de been te brengen en kunnen we gaan strijden voor de 3 punten. Tot dan!