Na midweeks verloren te hebben van Spirit moest afgelopen zondag de strijd worden aangegaan met Grasshoppers. Een fysiek sterke  tegenstander zonder echte uitblinkers. Het was weer puzzelen voor El P. en Bas om de personele bezetting op peil te brengen. De lijst met afwezigen is nog altijd veel te lang. Met de gebroeders Laan, Adrie en Aron werden de problemen opgelost. Bedankt hiervoor mannen! Al deze mutaties elke week weer komen het spel en daarbij het spelplezier echter niet ten goede. Als we dan ook nog tegen een tegenstander spelen die ons vanaf de 1e minuut weinig tijd geeft gaat het een zware wedstrijd worden.

Hauwert overleeft de eerste stormloop echter, maar krijgt wel de volgende domper te verwerken als Bas niet verder kan door rugproblemen. Na ampel beraad neemt Tjerk de  handschoenen van Bas over en bewijst gedurende de wedstrijd over verborgen talenten te beschikken. De wet van Murphy gaat echter vandaag volledig voor de mannen van coach Dirk op, want wat blijkt vlagger Ozan heeft op zijn inburgeringscursus niet geleerd wat buitenspel is. Hoewel voor iedereen zichtbaar mag dus de spits onbelemmerd Grasshoppers op voorsprong schieten. Hierna besluit de scheidsrechter de thuisclub definitief de winst te bezorgen. Weer is het buitenspel en nu gaat wel de vlag omhoog. De scheidsrechter besluit voordeel te geven, wat er niet is en dan is het 2-0.

Dit is ook de ruststand maar helaas niet de eindstand. Over de 2e helft kan ik kort zijn; Hauwert komt er niet aan de pas. Grasshoppers is fysiek sterker, troeft telkens een Hauwerter af en krijgt daarnaast ook volop steun van de scheidsrechter die veel toe laat van de kant van de thuisploeg. Hauwert grossiert in foute keuzes en misplaatste trucjes. Dit alles heeft een begrijpelijke gelatenheid en irritatie binnen het team tot gevolg. 5-0 is de uiteindelijke uitslag.

Volgende week wacht Westfrisia DP en vanwege de belangen van het eerste en de meivakantie zal het weer zeuren worden. El P. gaat echter  alles uit de kast halen, samen met coach Dirk, om een team neer te zetten dat de negatieve spiraal kan doorbreken en voor de broodnodige 3 punten kan zorgen. Hauwert 2 kan bij deze strijd alle steun gebruiken, dus kom ze aanmoedigen aanstaande zondag thuis tegen Westfrisia DP!