In de eerste 25 minuten staat de Hauwert formatie van de nieuwe trainer JohnPaul van der Gracht 3 maal alleen voor de keeper van de beloftes van Hollandia. Deze kansen zijn echter niet besteed aan de voorwaartsen van Hauwert’65. 3 maal weet de 16 jarige keeper van 1 meter 96 zijn doel schoon te houden. Ondanks dat is trainer Van der Gracht content met het spel wat zijn ploeg laat zien.

De laatste 10 minuten van de eertse helft zet Hollandia meer druk en heeft Hauwert daar even geen antwoord op. Kansen creeeren de bezoekers uit Hoorn echter niet.

In de tweede helft houdt Hauwert het conditioneel nog een kwartiertje vol en komt wederom 2 maal gevaarlijk bij het doel van Hollandia. Gescoort wordt er niet, maar het voetbal na 3 trainingen is dan toch prima te noemen. Hollandia is in het laatste half uur de bovenliggende partij. 2 maal een snelle actie en 2 maal wordt er goed afgerond op het doel van Redeker die daarvoor al enkele goede reddingen heeft verricht. Een nuttige eerste oefenpartij waar meer in had gezeten als de afronding nauwkeuriger was geweest. Aankomende vrijdag begint het toernoi in Abbekerk waar dan ook aankomende zondag gespeeld zal worden.