Vrijdag de 13e normaal een datum waarop het ongeluk hoogtij zou vieren, maar dit jaar dé avond van het 1e 35+ 7 tegen7 voetbaltoernooi in West-Friesland.
Hauwert’65 had de eer om hiervan de gastheer te zijn. De afgelopen periode was er veel over gesproken, zelfs stukjes in de krant hadden er gestaan, maar nu ging het er toch echt van komen.

Om 19.15 uur verzamelden alle deelnemende teams zich in de kantine van Hauwert. Naast Hauwert doen mee; Always Forward, KGB, Opperdoes en Twisk. Ondanks vele afberichten (goed gepland Frank!) beschikt playercoach Bas over een sterke en uitgebalanceerde selectie met daarin namen als Luiten Plekker, Jaap Schermer, Eelco Groen, Bart Groot, Carlo Dop, Bart Jonkman, Jeroen Schaft en Marcel Kamp.

Hauwert begint voortvarend tegen Always Forward met een 3-1 zege als gevolg. Hierna volgt een lastig potje tegen een fel Twisk. Met pijn en moeite kunnen we ook deze in winst omzetten, 2-1.
Gelukkig hebben we hierna een wedstrijdje rust, hoewel dit ook weer niet heel lekker is voor sommige spelers…. Stijf beginnen we dan ook aan de wedstrijd tegen Opperdoes. Vlak voor tijd is de stijfheid eruit gelopen bij iedereen, behalve Carlo, en kunnen we toch nog winnen met 2-0. Als afsluiter de wedstrijd tegen KGB. KGB kennen we nog van een oefenwedstrijd een paar maanden eerder en was toen geen partij. Of het onderschatting was, durf ik niet te zeggen, maar soepel gaat het niet meer bij de voormalige vedettes van Hauwert. Zo eindigt deze wedstrijd in 0-0.

Hierna snel douchen en dan beginnen met iets waar we nog niet minder in zijn geworden, namelijk de 3e helft! De kantine zit gezellig vol en barkeeper Houtsma heeft het er maar druk mee. Naast de scheidsrechters Gerrit Sijm en Cor Laan zorgt ook hij een geslaagde avond. Iedereen is het erover eens dat het een geslaagde avond is geweest, met leuk en sportief voetbal met teams uit de buurt.

4 oktober staat de volgende ontmoeting gepland. VV Opperdoes is dan de gastheer en er schijnt voor de 3e helft al een bandje geregeld te zijn… Tot dan!