In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 heeft Hauwert 65 de ongeslagen status vastgehouden. Op een prachtig kort gemaaid hoofdveld (volgens betrouwbare meting 3,5cm kort) was het doelpunt van Aris uiteindelijk voldoende voor een magere maar verdiende 1 – 0 eindstand in het voordeel van Hauwert 65. Aris dus man of the match, met dank aan Sebastiaan die Apollo 68 in de laatste 5 minuten voor de rust met enkele goede reddingen, waarvan 1 eredivisiewaardig, van scoren afhield.

Het ‘glas is halfvol’ is een manier van kijken naar datgene wat er is gebeurd, we kijken met een positieve blik. Als we die positieve blik vasthouden dan waren de eerste 45 minuten het aankijken wel waard. Het doelpunt van Aris en met name de aanval die het doelpunt inleidde waren beide prachtig. De aanval werd opgezet via Mo el B, Niels Korrel trok van rechtshalf naar binnen en Ramon kwam buitenom. Zijn voorzet was op maat, bewegende mensen naar 1e en 2e paal en tegen de tegendraadse kopbal van Aris was de doelman van Apollo 68 niet opgewassen, 1 – 0. Hauwert 65 binnen 10 minuten dus op een 1 – 0 voorsprong. Met dit vroege doelpunt op zak was het de verwachting dat Hauwert 65 beter zou gaan spelen. En er waren zeker enkele mooie aanvallen die een beter lot verdienden maar er werd niet meer gescoord. Aan de andere kant zorgde het opportunistische spel van Apollo 68 ook voor dreiging. Zo had het zomaar 1 – 1 kunnen staan 5 minuten voor de rust. Met een prachtige reactie wist Sebastiaan de bal met de vingertoppen echter zodanig van richting te veranderen dat de, door de Apollo 68 spits ingeschoten, bal niet net onder maar bovenop de lat eindigde. Zo stond er bij het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter, na 45 minuten dus nog steeds 1 – 0 in het voordeel van Hauwert 65 op het scorebord.

Ook een halfvol glas raakt echter een keer leeg en daarmee  is de 2e helft het best beschreven, want het voetbal werd er niet beter op. Kansen waren er voor Hauwert 65 maar met name Mo el B en  Rob Tessel (in de rust ingevallen voor Niels Korrel) wisten deze niet te benutten. Apollo 68 werd in de 2e helft echter helemaal niet meer gevaarlijk en zo eindigde de 2e thuiswedstrijd van Hauwert 65 tegen Apollo 68 in een 1 – 0 overwinning voor Hauwert 65. Met 12 punten uit 4 gespeelde wedstrijden is er natuurlijk minder / geen  reden tot klagen en daarmee is het glas weer halfvol. Als slechte of minder goede wedstrijden toch 3 punten opleveren dan kan het glas alleen nog voller. Laten we daar dan maar op drinken! Aanstaande zondag speelt Hauwert 65 weer een thuiswedstrijd tegen RKEDO. De spelers en technische staf rekenen weer op uw steun.