Afgaande op de uitslag zou je kunnen denken dat het een spannende wedstrijd is geweest in Hoorn. De vele Hauwert 65 supporters die aanwezig waren in Hoorn weten echter beter en eigenlijk is het ongelooflijk dat er na 90 minuten 2 – 3 op het scorebord stond. Dat het bij doelpunten van Jeroen de G. Mo el B. en Sander L . bleef was vooral te danken aan het gebrek aan zakelijkheid voor het doel van de HSV Sport keeper.

Het grootste gedeelte van de eerste helft was Hauwert 65 de bovenliggende partij en kwam HSV Sport er niet aan te pas. De verhouding balbezit was Barceloniaans en op een enkele mogelijkheid voor HSV Sport na was het eenrichtingsverkeer richting de doelman van HSV Sport. Sander L had in de 9e minuut al de mogelijkheid om de score te openen maar hij mikte de bal voorlangs. En er waren meer kansen, maar die waren nog niet aan Hauwert 65 besteed. Zo duurde het tot de 33e minuut voordat Jeroen de G. na goed doorzetten van Sander Laan de 0–1 kon binnen tikken. Hierna volgde de beste fase in de wedstrijd van Hauwert 65.
Het was jammer dat het elftal van trainer John-Paul vd Gracht niet verder wist uit te lopen dan de 0 – 2 van Mo el B. die de bal, na een prachtige individuele actie van Thomas, bij de 2e paal binnen schoot. Zo stond er na 45 minuten 0–2 op het scorebord en daar viel verder helemaal niets op af te dingen.

De tweede helft bracht wat meer spanning en dat was geheel aan het slordige spel van Hauwert 65 te wijten. HSV Sport kwam hierdoor meer in de wedstrijd en hoewel het geen grote kansen kreeg kon de 1 – 2 net zo makkelijk vallen als de 0 – 3.  En dat is ook precies wat er in de 67e minuut gebeurde. Aris werd op zijn weg naar de HSV Sport doelman vastgepakt en dat leverde Hauwert 65 een vrije trap op op 20 meter van het HSV Sport doel. Jeroen de G schoot de bal hard in de muur, het daaropvolgende duel werd door Jeroen H verloren en 2 passes later lag de bal achter Sebastiaan, 1 – 2.  De wedstrijd op zijn kop want dit was net zo onverwacht als onverdiend. De fase hierna rechtte de HSV Sport ploeg de rug in hun jacht op de 2 – 2. Deze kwam er niet, want na goed doorzetten van Jesse was het Sander L die in de 75e minuut de 1 – 3 scoorde. Wedstrijd gelopen zou je zeggen? Dus niet. Bas timede in de 84e minuut verkeerd op een diepe bal van HSV Sport en corrigeerde dat met een (lichte) overtreding waarvoor hij zijn 2e gele kaart kreeg. Hauwert 65 met 10 man verder en HSV Sport op 2 – 3, want het was de nummer 10 van HSV Sport die de bal achter Sebastiaan schoot. In de laatste 5 minuten probeerde HSV Sport het met hoge ballen die allemaal voor Jeroen H waren, kreeg Hauwert 65 diverse kansen op de 2 – 4, maar veranderde er verder niets aan de stand. En zo werd ook de 3e wedstrijd van het seizoen gewonnen en werd het gebrek aan zakelijkheid niet afgestraft.