In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 heeft Hauwert 65 de punten in Hauwert gehouden. Doelpunten van Sander L., Aris en 2 keer Mo el B. brachten uiteindelijk een verdiende 4 – 0 eindstand in het voordeel van Hauwert 65 op het scorebord.  Een score die misschien hoger had kunnen uitvallen als Hauwert 65 minder slordig had gespeeld. Of leek het spel minder verzorgd door het tegenspel van Kwiek 78?

Een ploeg die er volgens trainer John-Paul van der Gracht om bekend staat, ongeacht de stand, altijd voor een beter resultaat te willen knokken. Dat enthousiasme zorgde voor kleine speelruimtes op het middenveld en dan oogt het spel al snel gehaast en onrustig. En toch zijn er genoeg positieve dingen te benoemen. Zo werd Sander L in de 11e minuut door Jeroen de G. prima de diepte in gestuurd en met een hard schot in de verre hoek liet hij de Kwiek 78 doelman kansloos. Vanaf de aftrap had het ook zomaar weer binnen 15 seconden 1 – 1 kunnen staan, maar gelukkig was Kwiek 78 niet attent genoeg om deze kans om te zetten in een doelpunt. Hauwert 65 ging beter met de kansen om en na een prachtige ‘zaalvoetbalaanvaloverveelschijven’ was het Aris die prima de 2 – 0 binnen schoot. En in de 34e minuut werd ook de hand van de trainer zichtbaar. Uit de eerste corner van de wedstrijd kopte Mo el B. volgens ‘afspraak’ de 3 – 0 achter de Kwiek 78 doelman. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Toch waarschuwde de trainer de spelers in de rust nogmaals voor het enthousiasme van Kwiek 78. De opdracht was even duidelijk als eenvoudig: snel de 4 – 0 maken. En aldus geschiedde, want in de 46e minuut was het Mo el B. die met zijn 2e doelpunt de gewenste op 4 – 0 het nieuwe scorebord bracht en dat werd tevens de eindstand. In de rest van de 2e helft bleek Hauwert 65 een voetbalmaatje te groot voor Kwiek 78, maar wist dat verder niet uit te drukken in doelpunten. De sportieve ploeg van Kwiek 78 bleef proberen om de nul van het prachtige nieuwe scorebord te krijgen, maar Sebastiaan wilde ook in deze wedstrijd de nul houden. Je kan zien dat hij (nog) op een roze wolk zweeft gezien prachtige redding op het schot van een van de Kwiek 78 middenvelders. Stijlvol tikte hij de bal met zijn ‘verkeerde’ rechterhand uit de linkerbovenhoek. In de stand veranderde er dus verder niets en zo wist Hauwert 65 ook zijn 2e wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten.