Op het prachtige sportcomplex ‘De Watering’ in Oosthuizen is Hauwert 65 prima begonnen aan de competitie. Doelpunten van Thomas, Sander L. en Jeroen  H. brachten uiteindelijk een verdiende 0 – 3 eindstand in het voordeel van Hauwert 65 op het scorebord. De waarschuwingen in de voorbespreking van trainer John Paul van der Gracht (let op jongens, Oosthuizen gaat er meteen vol op) bleken niet aan dovemans oren besteed en dus startte de spelers onder leiding van aanvoerder Jeroen prima aan de wedstrijd. De balcirculatie en het positiespel waren prima verzorgd en de verwachte storm van Oosthuizen verbleekte tot een rustig, nazomers septemberbriesje waarin het prima vertoeven was. Zeker omdat Hauwert 65 een aantal kansen creëerde en het wachten was op de 0 – 1. De grootste kans was voor Rob Tessel die, na prima voorbereidend werk van Thomas, zijn naam iets te gehaast op het scorebord terug wilde zien. Voor de duidelijkheid, je naam had er niet opgepast Rob, er was op het scorebord net genoeg ruimte voor een cijfer.

In de 27e minuut was het dan wel raak. Hauwert 65 kreeg een vrije trap op 18 meter van het doel van Oosthuizen. Thomas en Aris gingen achter de bal, waarna Thomas de bal prima inschoot. De Oosthuizen keeper stond echter prima opgesteld en pakte de inzet van Thomas klemvast. Ik hoor u nu denken: het werd toch 0 – 1? Dat klopt, want de scheidsrechter constateerde dat de muur van Oosthuizen te vroeg de afstand van 9 meter 15 had verkort tot niet acceptabel en dus mocht Thomas het nog een keer proberen en hoe? De bal verdween deze keer onhoudbaar achter de keeper in de uiterste hoek. Een prachtig doelpunt en een verdiende beloning voor het vertoonde spel. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden voor Hauwert 65 maar het vizier stond niet op scherp. Zo bleef het na 45 minuten 0 – 1. En Sebastiaan? Die deed ook mee.

In de tweede helft koos Oosthuizen voor de West-Friese tactiek en ging fysieker spelen. Hauwert 65 ging hier niet in mee, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. En dat was jammer, want dan was de wedstrijd in de eerste 10 minuten na de rust beslist geweest. Nu bleef Oosthuizen geloven in de gelijkmaker, ondanks dat de verdediging van Hauwert 65 in de 2e helft geen kans meer heeft weg gegeven. Na een harde overtreding op Rob Tessel : ‘ik ben geraakt door een vrachtwagen, ik rijd in een vrachtwagen, waar staat mijn naam? (kijk eens op het scorebord Rob; nee daar staat je naam ook niet) vrachtwagen …. was Rob Tessel de weg even kwijt, moest Oosthuizen met 10 verder en werd Rob Tessel  vervangen door Sander M. die naast Sander L. voorin ging spelen. De scheidsrechter had zijn borstzakje inmiddels gevonden en 10 minuten nadat Oosthuizen met 10 man verder moest volgde een (wel erg kinderachtige) 2e gele kaart voor Thomas. Uiteindelijk besliste Sander L. na prima voorbereidend werk van Roland de wedstrijd in de 89e minuut door hard de 0 – 2 in te schieten. Hierna werd Sander M. nog een keer diep gestuurd door Lars waarna de verdediger van Oosthuizen niets anders kon doen dan hem binnen de 16 meter vastpakken wat Oosthuizen de 2e rode kaart – en Hauwert 65 een strafschop opleverde. Nog voordat Jeroen de eindstand op 0 – 3 kon bepalen werd ook de keeper van Oosthuizen nog met 2x geel en 1x rood (volgens Eelco kan dat) van het veld gestuurd. Oosthuizen mocht nog 1 keer met 8 spelers aftrappen waarna de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte. Een verdiende overwinning en prima start van de competitie voor Hauwert 65. En Sebastiaan? Die deed ook mee…