Hauwert 65 is, in een voor de neutrale toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd, tegen een ruime nederlaag aangelopen. In Venhuizen was De Valken op basis van de 2e helft de terechte winnaar, uitslag 4 – 0. En dat was jammer voor Hauwert 65 dat in de45 minuten zeker niet de onderliggende partij was. De 1 – 0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg was gezien het spelbeeld geflatteerd en te danken aan enkele prima reddingen van de Valken doelman die zijn ploeg op schoten van Thomas en Mo op de been hielp.

Hauwert 65 startte de voorbereiding met een broodmaaltijd in de Rode Leeuw in Venhuizen, thuisbasis van doelman Sebastiaan Redeker en in de ‘schaduw’ van het Valken complex. En wat was dat prima verzorgd! Een prima voorbereiding gekoppeld aan prima voetbalomstandigheden; mooi veld, voorzichtig najaarszonnetje en gezellig veel publiek. De beginfase van de wedstrijd was zeker voor de Valken, zonder dat het tot grote kansen kwam. Het was zoeken naar de juiste organisatie voor Hauwert 65 en toen die eenmaal gevonden was werd het elftal van trainer John-Paul vd Gracht de bovenliggende partij in de wedstrijd. Een hard schot van Thomas werd licht van richting veranderd, maar de Valken doelman redde prima. De druk op het Valken doel bleef, maar ook uit een hele serie corners wist Hauwert de score niet te openen. En toen lag daar in de 33e minuut ineens de 1 -0 achter Sebastiaan. De bal werd niet goed weggewerkt uit de verdediging en op een voorzet van de zijkant kopte de Valken spits de bal prima over Sebastiaan in de verste hoek. Hauwert 65 rechtte de rug en probeerde het evenwicht nog voor de rust te herstellen. Maar de prima keepende Valken doelman wist ook het harde schot van Mo te keren en in de kluts die daarop volgde kon Lars de bal onvoldoende vaart mee geven om de 1 – 1 op het scorebord te krijgen. Ruststand dus 1 – 0 in het voordeel van de thuisploeg, maar er lagen nog voldoende mogelijkheden voor Hauwert 65.

In de tweede helft begon Hauwert 65 echter net zo als matig als in de eerste helft en het had geluk dat Sebastiaan met een goede redding zijn ploeg op de been hield. Daarna was weer het Hauwert 65 dat probeerde druk uit te oefenen op het Valken doel, zonder tot echt grote kansen te komen. De ruimtes op het veld werden groter en tussen minuut 63 en 77 profiteerde De Valken daar optimaal van. De 2 – 0 en de 3 – 0 waren voor de liefhebbers onder ons prachtige doelpunten. De 4 – 0 was een logisch gevolg van de eerdere doelpunten. De wedstrijd was gespeeld en de eerste nederlaag in het seizoen 2013-2014 was een feit. Werk aan de winkel voor de spelersgroep en de technische staf. Werk dat zich komende zondag kan uitbetalen in de thuiswedstrijd tegen Berkhout.