In de derde thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 heeft Hauwert 65 de ongeslagen status vastgehouden, maar is het wel tegen het 1e puntverlies aangelopen. De 1 – 0 voorsprong door een benutte strafschop van Jeroen H 1 minuut voor het rustsignaal werd 2 minuten na het rustsignaal weer teniet gedaan door de spits van RKEDO die de bal uit een vrije trap achter kersverse vader Sebastiaan kopte, 1 – 1. Op basis van de hele wedstrijd misschien wel een terechte uitslag, maar toch overheerste er aan Hauwert 65 kant de teleurstelling over het puntverlies.

In het verslag van vorige week ging het over het glas dat spreekwoordelijk halfvol kan zijn en dat we zouden drinken op de verbetering van het getoonde spel. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat het glas op zaterdagavond halfvol of bijna leeg zou zijn. In een andere basisopstelling dan de laatste weken was de boodschap vooraf duidelijk. Meer druk naar voren zetten en proberen datgene te doen waar Hauwert 65 goed in is, combinatievoetbal. De beginfase was echter volledig voor RKEDO die hoog druk zette op de laatste lijn van Hauwert 65. Dit leverde al snel een mogelijkheid voor RKEDO op, maar Shelton voorkwam met een prima sliding dat de rechtsbuiten van RKEDO alleen voor Sebastiaan kwam te staan. Jammer voor de RKEDO speler was dat hij hierdoor geblesseerd het veld moest verlaten. In de 1e helft waren vervolgens beide ploegen gevaarlijk maar waren de betere mogelijkheden voor de thuisploeg. Een afgekeurd doelpunt en een niet gegeven strafschop leidden de uiteindelijke openingstreffer op. De vaart in de door Jeroen H ingekopte bal werd door een verdediger van RKEDO met de hand dusdanig verminderd dat de scheidsrechter er een strafschop inzag. Jeroen H schoot deze onberispelijk binnen en zo kwam Hauwert 65 vlak voor het rustsignaal op een 1 – 0 voorsprong.

De tweede helft was nog maar net begonnen, trainer John-Paul van der Gracht was zelfs nog onderweg naar zijn plaats naast de dug out, of de stand was weer gelijk. Bij een vrije trap van de zijkant stonden de Hauwert 65 verdedigers niet scherp en daar wist de spits van RKEDO van te profiteren, 1 – 1. Jammer dat de voorsprong waar de hele 1e helft voor gevoetbald was, zo snel weer teniet werd gedaan. In het vervolg van de 2e helft was het vooral Hauwert 65 dat met veel druk naar voren speelde, maar waren de uitvallen van RKEDO ook gevaarlijk. Met Niels Korrel voor Lars kwam er nieuw elan in de ploeg  zonder dat dit resulteerde in de bevrijdende 2 – 1.  De grootste kans op de 2 – 1 was voor Aris, maar helaas stond zijn vizier niet helder en dus eindigde de wedstrijd in 1 – 1. Een resultaat dat door RKEDO werd gevierd en door Hauwert werd betreurd. En toch is het een gegeven dat hoe vaker een goed resultaat wordt behaald, hoe eerder er een minder resultaat volgt. Dus nu is het weer een kwestie van vooruit kijken. Hauwert 65 voert na 5 wedstrijden samen met Andijk en Wouda met 13 punten uit 5 wedstrijden de ranglijst aan, waarbij het doelsaldo niet in het voordeel van Hauwert 65 is. Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst, de Valken, op het programma. De spelers rekenen hierbij weer op de steun van de supporters.