In de vierde thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 heeft Hauwert 65 de ongeslagen thuisstatus vastgehouden. Een doelpunt van Jeroen H was uiteindelijk voldoende voor een magere maar verdiende 1 – 0 eindstand in het voordeel van Hauwert 65. Jeroen H dus man of the match, met dank aan Sebastiaan die net lang genoeg was om Berkhout in de laatste minuut van scoren af te houden.

Dat Berkhout tot de laatste minuut mocht hopen een goed resultaat was helemaal te danken aan Hauwert 65. Het creëren van kansen is een kwaliteit, het afronden van kansen is er echter ook één. Als de kansen worden benut wordt het er ook nog eens een heel stuk leuker op voor iedereen. Voor spelers en technische staf, voor de wisselspelers, voor de spelers met kleine pijntjes, voor het publiek en ga zo maar door. Door de slordigheid in de afwerking liep Hauwert 65 in de wedstrijd tegen Berkhout ook nog eens indirect tegen gele kaarten en zelfs een rode kaart op, met boetes en schorsingen als gevolg. Kortom, door het benutten van kansen wordt het voetballeven er een stuk leuker op. Een mooi voorbeeld hiervan was het doelpunt van Hauwert 65 in de 16e minuut. Een prachtige aanval waarbij de bal door Mo el B net achter de verdediging van Berkhout wordt gespeeld, Lars (die toch al een prima wedstrijd speelde) legt de bal met de borst terug op de 3e man in de persoon van Jeroen H, die de bal hard en laag in de hoek achter de Berkhout doelman schiet. Voetbal zoals voetbal gespeeld moet worden, het publiek op de banken en blije gezichten binnen de lijnen en langs het veld.

In de rest van de wedstrijd verzuimde Hauwert 65 de score uit te breiden waardoor Berkhout mocht blijven hopen op een beter resultaat. Dat betere resultaat zat er echter eigenlijk nooit in. Gelukkig was Sebastiaan vlak voor tijd attent op de poging van de Berkhout spits die Sebastiaan iets te ver voor zijn doel zag staan. Zijn geplaatste doelpoging werd echter eenvoudig onschadelijk gemaakt door de balvaste handen van de Hauwert 65 doelman. Zo wist Hauwert 65 deze wedstrijd met 1 – 0 te winnen. Van de top 4 wist naast Hauwert 65 alleen Andijk te winnen en zij zullen volgende week hoogstwaarschijnlijk de eerste periode als winnaar afsluiten; een mooi tussen resultaat voor ex Hauwert 65 trainer Jeroen Bommels. Door het gelijke spel van De Valken en Woudia werd het ook voor Hauwert 65 een goed weekend. Volgende week de uitwedstrijd tegen Grashoppers in Hoogwoud.