Na de teleustellende nederlaag bij Grasshoppers vorige week wisten John-Paul en zijn manschappen wat hen te wachten stond deze week: winnen. Dat titelkandidaat Woudia op bezoek, maakt deze opdracht niet makkelijk maar gezien de kwaliteit in het elftal ook zeker niet onmogelijk.  Helaas kon JP nog steeds niet beschikken overr Aris en Sander L maar wel waren Jeroen de G en Mo weer van de partij.
Na een stevige wedstrijd, op een overigens super goed grasmat, wonnen ‘onze’ jongens met 2-1 en is het gat met koploper Andijk van trainer Bommels nog maar 3 punten.

Met in het achterhoofd de zware 6-2 thuisnederlaag van vorig seizoen en een klap volk langs de lijn begon Hauwert de wedstrijd. De eerste helft was een wedstrijd met veel strijd en weinig kansen. Woudia noteerden een aantal kansjes, maar Hauwert noteerde de grootste kans van de wedstrijd, welke helaas niet besteed was aan Thomas. Waarbij de meeste supporters zich al verzoende met een 0-0 eindstand en richting de koffie gingen, was daar opeens Woudia in de blessuretijd. Uit een snelle counter wist de buitenspeler van Woudia de bal uit een voorzet bij de eerste paal langs keeper Redeker te tikken.

cruciale save Redeker

De tweede helft was nog maar net begonnen of Woudia leek de wedstrijd definitief te beslissen. Waar de Hauwert spelers nog leken te denken aan het lekkere warme bakkie thee, wilde Woudia de wedstrijd direct beslissen. Met een uitstekende aanval kwam Woudia spits Eric Roskam oog-in-oog te staan met Redeker. Meestal weet deze spits wel raad met dergelijke kadootjes, maar hij had gerekend buiten de wederom uitstekende keepende Redeker. Met zijn teen wist hij de bal ‘a la Casillas versus Robben’ uit het doel te houden. Een redding die achteraf cruciaal bleek te zijn. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft kreeg Bas Bennis zij 2e gele kaart van de wedstrijd en leek een goed resultaat verder dan ooit.

Maar zoals een voetbalwijsheid zegt:”bij een voetbalteam dat in ondertal komt te staan komen onverwachte krachten los”. Opeens ging Hauwert voetballen en drukte Woudia in de verdediging. Tot echte kansen leidde het nog niet meteen. Met nog 15 minuten te gaan bracht trainer JP Korrel in voor de moegestreden Lars Bakker en dit bleek de gouden wissel. Binnen een paar minuten bezorgde hij na een mooie aannval de bal in de 16-meter bij de vrijstaande Thomas en deze keer wist Beerie wel raad met de kans, 1-1.
Niet kort daarop begon de in de wedstrijd gegroeide Jeroen de G een mooie actie net over de middenlijn. Met de aan zijn shirt hangende verdediger van Woudia zette hij toch door en speelde in de 16 nog 2 spelers uit om met een mooi voetbeweging de keeper van Woudia kansloos te laten: 2-1.

Het tot dan toe al luidruchtige supporterslegioen van Hauwert ontplofde. Onder aanvoering van luide aanmoedigingen hield Hauwert met 10 man stand en sleepte het de zeer belangrijke 3 punten uit het vuur. Complimenten voor de inzet en dank aan alle supporters.
Aankomende zondag wacht het altijd lastige Strandvogels op het nieuwe kunstgras in Onderdijk.
We hopen op weer veel steun van de supporters.