Na de goede overwinning op Woudia vorige week wachtte deze week de lastige uitwedstrijd in Onderdijk tegen Strandvogels. Ondanks (of dankzij)  de afwezigheid van een 6-tal selectiespelers had trainer JP weer een verrassende opstelling uit de hoed getoverd met als meest opmerkelijke ‘konijnen’ Stefan van Diepen en Makram Shastawy. Waarbij laatstgenoemde uitstekend speelde en Stefan volgens veel toeschouwers man of the match was aan Hauwert zijde.

In de eerste minuten was het aftasten van beide zijden totdat Niels Korrel na een lange bal opeens alleen voor de Strandvogels keeper kwam. Waarschijnlijk besefte Niels hoe groot de kans was en voor hij het wist trapte de keeper van de Vogels de bal over de zijlijn. Na deze kans nam Strandvogels het heft in handen en kreeg de ploeg uit Onderdijk een aantal mogelijkheden die onschadelijk gemaakt konden worden door Sebastiaan. Hauwert kon hier weinig tegenover stellen en het leek dan ook dat de goal van Strandvogels niet kon uitblijven. Uit een counter, waar de Hauwert verdedigers niet helemaal vrij uit gingen, kon de sterk spelende spits van Strandvogels de terechte 1-0 binnenschieten. 

Hauwert kwam daarna beter in de wedstrijd en het spel ging op een neer. Een fantastisch afstandschot van Stefan belandde onhoudbaar op de onderkant van de lat en de keeper had geluk dat de bal via zijn rug uit het doel ging. Aan de andere kant was Strandvogels ook nog een paar keer dreigend maar echt gevaarlijk werd het niet meer tot de rust.

Of er iets in de thee heeft gezeten of dat trainer JP de puntjes op de i had gezet is gissen, maar na rust stond er een Hauwert op het mooie kunstgrasveld dat echt wilde strijden voor een resultaat. Strandvogels werd teruggedrongen en al snel resulteerde dat in een grote kans voor Stefan, die oog-in-oog met de keeper hard voorlangs schoot. De wedstrijden werd helaas ook harder en dat resulteerde in diverse overtredingen en kaarten voor beide ploegen. Waarbij gezegd mag worden dat een Strandvogels verdediger van geluk mocht spreken dat hij ‘slechts’ geel zag na een spijkerharde (wraak?) overtreding op Stefan.

Hauwert bleef het betere van het spel hebben maar Strandvogels was op de counter ook een aantal maal gevaarlijk, maar gezegd moet worden was dat de verdediging goed stond. Waarbij met name het sterk verdedigende spel van Roland Ruijter opviel. Wel had Hauwert geluk toen Strandvogels via de vingertoppen van Sebastiaan de bal via de paal terug het veld in zag komen.  De wedstrijd naderde het einde en Strandvogels dacht misschien al 3 punten aan het totaal te kunnen toevoegen, toen daar opeens een voorzet van Ramon was die prachtig werd binnen gekopt door Niels Korrel: 1-1.
In de laatste minuten veranderde er niets meer aan de stand en was het gelijkspel een terecht resultaat gezien de gehele wedstrijd.

Volgende week genieten de selectiespelers van een vrij weekend, waarna Hauwert 1 op zondag 1 december thuis speelt tegen Victoria O. We rekenen dan weer op de aanwezigheid van onze supporters.