Gezien het feit dat ondergetekende voor de gelegenheid weer eens zijn voetbalschoenen en handschoenen uit de kast mocht halen ook maar weer eens een verslag van een wedstrijd van Hauwert 2.

Coach Dirk was al weer driftig koppen aan het tellen toen ik binnen kwam in kantine. Maar de tot El Roto Mandibula omgedoopte El P. had het weer voor elkaar gekregen een volledige selectie op het veld te krijgen. Hauwert begon dan ook goed aan de wedstrijd tegen een sterk KGB. Deze titelkandidaat wist zich vooralsnog echter geen raad met het balbezit spel van Hauwert. Gek werden ze van Rob Houtsma die samen met Bart Jonkman, Basie B. en Eliveld de mannen van KGB niet aan de bal lieten komen.

Ondanks dit goede veldspel waren er 2 dode spelmomenten nodig om te scoren. Eerst kopte Bart Jonkman een corner goed binnen en daarna schoot Rob Houtsma een vrije trap schitterend dwars door het midden! Uit een volgende corner was er zelfs kans op 0-3, maar helaas…. In plaats daarvan werd het voor rust 2-1, na matig omschakelen en ondanks meer kansen voor KGB bleef het hierbij.Na rust, zonder Eliveld, probeerde Hauwert weer op balbezit te spelen. Dat lukte in het begin aardig, maar de omschakeling was wel een probleem. Op randje buitenspel ontsnapte de spits van KGB en Basie B. deed waar hij om bekend staat…. De Noodrem! De toegekende penalty werd feilloos benut. Dit gaf KGB een boost en uit weer balverlies van Hauwert counterde ze vlot naar de 2-3. Uiteindelijk werd het na een mooie aanval zelfs 2-4. Een terechte winst voor KGB, dat daarna nog volop op zoek ging naar een hogere uitslag maar mijn visvergunning stond niet meer tegen goals toe. Zoals Rob Houtsma later zei Bas je moet het publiek tenslotte ook een beetje verwennen…U zult nu denken waar slaat de titel op, maar:Hauwert 2 gebruikte dit seizoen al meer spelers dan Jong AjaxHauwert 2 verloor voor de 7e keer op rij, 1 keer meer dan Jong AjaxHauwert 2 verliest weer ondanks voorsprong bij rust, ook dit vaker dan Jong AjaxHauwert 2 gebruikte dit seizoen al meer keepers dan Jong AjaxNeed I say more…. Wellicht tot een volgende keer!Bas “de Visser” Ruiter