In de tweede wedstrijd in 2014 heeft Hauwert 65 een verdiende en ruime overwinning behaald tegen Kwiek 78. Een 1 – 0 werd in de laatste 10 minuten van de eerste helft door Mo el Bouziani omgebogen in een 1 – 2 voorsprong, In de laatste fase van de wedstrijd liep het team van trainer John-Paul vd Gracht via goals van Lars Bakker en Wout vd Berg vervolgens uit naar een ruime en verdiende 1 – 4 eindstand.

Dat Kwiek 78 überhaupt nog in even een goed resultaat mocht geloven was overigens wel geheel te wijten aan de Hauwert 65. De beginfase was voor Hauwert 65 dat Kwiek 78 ver op eigen helft terugdrong. De beloning had in de 7 minuut moeten komen. Na een handsbal in het strafschopgebied van Kwiek 78 legde de prima fluitende scheidsrechter de bal op de stip. Aanvoerder Jeroen H zag voorzijn inzet voor de 2e wedstrijd op rij echter gestopt door de doelman van de tegenpartij. Zo bleef het 0 – 0 en dat gaf de thuisploeg wat extra moed. Niet dat Kwiek 78 beter ging spelen, maar Hauwert 65 leek een beetje van slag. Na dom balverlies op het middenveld en slap ingrijpen in het eigen strafschopgebied lag de bal ineens zomaar achter Sebastiaan. 1 – 0 voor Kwiek 78 en Hauwert in de achtervolging.

Na een omzetting op het middenveld kreeg Hauwert 65 echter weer grip op de wedstrijd. Desondanks had Kwiek 78 zomaar op 2 – 0 kunnen komen, gelukkig konden de vele Hauwert supporters opgelucht adem halen, want de bal ging net naast de goede kant van de paal. Hierna was het ‘Mo time’. Met een hard droog schot laag in de hoek liet hij de Kwiek 78 doelman kansloos, 1 – 1 en vlak voor rust belastte hij zich met een vrije trap op 25 meter van het Kwiek 78 doel. Hoewel zijn schot licht gekraakt werd, verdween de bal in verre hoek en zo stond er na 45 minuten 1 – 2 in het voordeel van Hauwert 65 op het scorebord. In de tweede helft was Kwiek 78 niet in staat om het de Hauwert 65 verdediging lastig te maken. Het duurde echter tot de 73 minuut voordat de weer prima spelende Lars Bakker na goed doorzetten de 1 -3 binnenschoot. Hierna was het aan Wout die zijn prima invalbeurt bekroonde met een doelpunt, 1 – 4.

Uiteindelijk dus een ruime en verdiende overwinning voor Hauwert 65 in een vooraf toch wel als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen Kwiek 78. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen HSV Sport 1889 op het programma. Spelers en technische staf rekenen op uw steun en aanmoedigingen.