Hauwert 65 beslist strijd om 2e periode binnen 10 minuten

‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren’ Deze Cruyffiaanse uitspraak was wel heel erg van toepassing op de eerste 2 doelpunten van Hauwert 65 in de uitwedstrijd tegen Apollo 68. Al in de 3e minuut haalde Mo verwoestend uit. ‘Vanaf 30 precies in de winkelhaak’ liet trainer John-Paul van de Gracht optekenen in de krant. De uithaal van Rob Tessel 5 minuten later was anders in zijn schoonheid. Het effect was echter hetzelfde en zo stond er binnen 10 minuten een 0 – 2 tussenstand op het scorebord in Hensbroek.

De boodschap vooraf was duidelijk, bij winst tegen Apollo 68 zou de teller in de 2e periode op 22 punten komen en dat aantal was door enkele andere ploeg te halen. En toch Apollo 68 uit, altijd lastig!

Trainer John-Paul van de Gracht zat vooraf in de luxe positie dat hij 14 fitte spelers tot zijn beschikking had. De sterkst mogelijke elf spelers dus aan de aftrap en dan is Hauwert 65 gewoon een goede ploeg. Toch vergat de ploeg tussen minuut 10 en 25 verder afstand te nemen van de thuisploeg. Kansen voor Thomas na een goede voorzet van Mo, Sander uit de rebound nadat de keeper van Apollo 68 de vrij trap van Thomas niet onder controle kreeg en Mo na een mooie actie van Rob Tessel leverden geen doelpunten op. De Apollo 68 spelers creëerden aan de andere kant ook heel weinig zodat Sebastiaan een makkelijke eerste helft had. Het voorzichtige februari zonnetje bracht zelfs wat kleur terug op zijn gezicht.

In de 2e helft vergat Hauwert 65 door te drukken, teveel spelers dachten al aan het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Na een goede actie van Niels Korrel besloot een Apollo 68 verdediger zijn doelman een handje te helpen. Dat had hij alleen beter niet in zijn strafschopgebied kunnen doen en zo leverde deze actie een strafschop op voor Hauwert 65. Deze werd door Mo hard en laag ingeschoten, 0 – 3 en hiermee verdween het laatste beetje geloof in een goed resultaat bij Apollo 68. Sebastiaan kon daarna nog een paar keer laten zien dat hij best aardig kan keepen en Marco Elieveld redde nog een keer op de doellijn. Zo eindigde de wedstrijd in een 0 – 3 overwinning voor Hauwert 65. De 52 meegereisde supporters uit Hauwert vierde het behalen van de 2e periodetitel ingetogen en op geheel eigen wijze mee. Later in de Hauwert 65 kantine was het overigens nog lang gezellig en onrustig. En volgende week? Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKEDO op het programma.