Vandaag de aan- of afhaak wedstrijd tegen De Valken. De nummer 2 tegen de nummer 3 van de competitie. Hauwert heeft wel al een periode dus de doelstelling van het seizoen is gehaald, maar zoals trainer JP in de voorbereiding zei we gaan er vol voor! Dit moest vandaag dan wel zonder maar liefst vier geschorste spelers, reden waarom ook ondergetekende zijn handschoenen maar weer eens uit de kast had gehaald. Ondanks de 4 afwezigen stond er een goede selectie op het veld en ook de bank was sterk bezet. Er was dus volop vertrouwen in de 3 punten

Na een vertraging van bijna een half uur vanwege dezelfde kleur sokken en een scheidsrechter die regeltjes erg belangrijk vond konden we eindelijk aan de wedstrijd beginnen. Valken begon, onder de stralende zon, furieus aan de wedstrijd. Het zette Hauwert vast waar het kon. Hauwert probeerde hier voetballend onderuit te komen, maar dit was juist niet de afspraak vandaag. Eerst de bal diep en dan bijsluiten. Al snel profiteerde Valken van twijfel in de verdediging van Hauwert. Rechtsback Ramon zag voor niemand vrij staan en begon te twijfelen. Uiteindelijk produceerde hij een slappe breedtebal naar niemand van Hauwert, maar wel zo in de loop van de geslepen Valken spits, 0-1. Valken en Hauwert gingen beiden nog even op dezelfde voet door, met als gevolg nog een aantal grote kansen voor de roodgroenen. Na een minuut of 25 luwde de Valkenstorm en kreeg Hauwert ook wat mogelijkheden. De grootste was uit een indirecte vrije trap vanaf de penaltystip, verkregen wegens praten. De inzet van Stefan was hard, maar de keeper wist de bal toch te blokken.In de rust werd er gehamerd om de bal sneller diep te spelen en daar dan Valken vast te gaan zetten. Wind en zon in de rug en Hauwert ging nog vol voor de winst. Het plan werd goed uitgevoerd en Valken werd teruggedrongen. Tot echt grote kansen kwam Hauwert echter niet. Duidelijk was te zien dat het team vandaag wat stootkracht tekort kwam. Valken leunde tevreden op zijn verdediging en probeerde er af en toe snel uit te komen. Eenmaal lukte dit, maar de spits kopte ruim over. Voor het overige bleef Hauwert op de been. Stefan probeerde het een aantal maal van afstand zonder succes en eenmaal werd er om onduidelijke redenen afgefloten na geknoei in de Valken verdediging voordat Hauwert er van kon profiteren. De grootste kans was 10 minuten voor tijd voor Sander. Hij krulde de bal, na een goede aanval, richting doel, maar de keeper wist er nog net een hand tegen te krijgen. De 1-1 lag op dat moment meer voor de hand dan de uiteindelijke 0-2.Want vlak voor tijd besliste Valken het duel. Dom balverlies op het middenveld zette de Valken spits vrij voor de goal. Bas kwam goed zijn goal uit en stopte de harde inzet met zijn lichaam. Derebound kwam via via bij de 2e paal terecht waar een Valken aanvaller met een sliding net iets eerder bij de bal was dan de toegesnelde Hauwert verdedigers. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde. 0-2 verlies en voorlopig dus even een pas op de plaats voor de mannen van coach JP. Volgende week met een weer volledige groep naar Berkhout. Hauwert is er dan alles aangelegen om de 2 opeenvolgende nederlagen recht te zetten en het trouwe publiek weer eens op de winst te trakteren. Vandaag was er wel voor elke meter gestreden, maar het voetbal was niet groots van beide teams. Hetgeen ook gezamenlijk werd geconstateerd na de wedstrijd toen beide elftallen in de kantine gebroederlijk aan een biertje zaten, zoals het hoort!  Conclusies: Valken gaat het Woudia nog lastig maken in de strijd om de kampioenschap en Hauwert wil met het oog op de nacompetitie weer het goede gevoel krijgen. En ik? Ik berg voorlopig mijn handschoenen weer op in de kast…. Tot de volgende keer!Gr. Bas R.