Zoals jullie misschien al was opgevallen heeft Hauwert ’65 een nieuwe website. Niet alleen de voorkant is veranderd; ook aan de achterkant zijn we overgestapt van PivotX naar WordPress. Dit geeft ons veel meer mogelijkheden en bovendien is het makkelijker te beheren.

De nieuwe site is ‘responsive’. Dit betekent dat de website ook geschikt is voor mobiele apparaten zoals je telefoon en tablet. Naarmate het scherm kleiner wordt, past de site zich automatisch aan. Het menu bovenin wordt vervangen door 1 knop, en de rechter kolom verdwijnt. Dit heeft gelijk ook een nadeel, want waar zijn de linkjes naar bijvoorbeeld de kantinedienst nou gebleven? Geen nood, om deze reden zijn de linkjes ook helemaal onderaan deze pagina geplaatst. Dus even een paar keer vegen op je mobiel, en dan vind je hier je favoriete linkjes weer terug.

Het speelschema staat om deze reden in het menu. Op je mobiele telefoon zijn dat die drie streepjes (ook wel hamburger menu genoemd). Dit speelschema is nu nog niet heel erg geschikt voor de mobiele telefoon, maar hier wordt aan gewerkt. Het ziet er sowieso een stuk beter uit als je het scherm draait, eventueel de pagina nog even herladen. Nu is het schema wel goed leesbaar.