Zondagmiddag 22 mei 14.00 uur, scheidsrechter Mahabali fluit voor de aftrap van de 1e wedstrijd in de nacompetitie van het vlaggenschip. Met 2 zware teleurstellingen in de rugzak moet Hauwert via Nieuwe Niedorp de finale zien te bereiken van de nacompetitie.
Op basis van de resultaten van beide ploegen in de 2e seizoenshelft moet deze horde toch te nemen zijn. Maar met 120 minuten in de benen afgelopen donderdag is het lijf misschien wel de grootste tegenstander van de mannen van trainer JP.
Een extra steun in de rug is wederom het Hauwert legioen dat weer in grote getalen aanwezig is.
Nieuwe Niedorp probeert met veel strijd (en af en toe misschien iets te hard….) Hauwert te bestrijden. De coach van Nieuwe Niedorp geeft na de wedstrijd ook aan dat hij hoopte dat de wedstrijd van donderdag nog in de benen zou zitten van Hauwert.
Maar met alle respect voor de tegenstander blijkt al snel dat Hauwert, ondanks het matige spel, een maatje te groot is voor de Niedorpers. Is het met rust slechts 0-1 door een goal van Yusuf, wordt in de 2e helft de volgende ronde zo goed als zeker gesteld door goal van captain Jeroen H, Roland en Mo (2x). Met de uiteindelijke 0-5 uitslag lijk de thuiswedstrijd van donderdag, aanvang 19.00, een formaliteit. De trainer van Nieuwe Niedorp vroeg na de wedstrijd nog gekscherend of ze nog moesten komen. Maar JP liet meteen al weten dat de wedstrijd gewoon serieus opgepakt zal worden.
Mocht donderdag de klus tegen Nieuwe Niedorp geklaard worden dan volgt op zondag 29 mei een uitwedstrijd tegen de winnaar van het ‘poultje uit 3a’: SRC, Grasshoppers, Vios W en……Winkel. En dan op zondag 5 juni de ‘Grande finale’ op het Hauwert 65 complex.
Maar eerst donderdag met de start van het Hauwert toernooi maar kijken of we een klein feestje kunnen bouwen voor het nemen van de 1e horde…..