Afgelopen zondag speelde Hauwert 1 de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Winkel. Winkel acteerde dit seizoen al in de derde klasse en vecht dus tegen degradatie. De clubs hebben een aantal jaar geleden ook al in de nacompetitie tegenover elkaar gestaan. De scheidsrechter sloeg destijds bij een gelijke stand de verlenging over en liet direct strafschoppen nemen, deze blunder heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat beide teams promoveerden.

Hauwert begon de wedstrijd zondag zeer matig. Door een persoonlijke fout en een prachtig schot van een van de beste spelers van Winkel stond Hauwert snel 2-0 achter. Dat Hauwert in de eerste helft nog een aantal grote kansen had gaf de burger wel nog wat moed. De goal zou ongetwijfeld in de tweede helft vallen.

In de tweede helft gaf Mo, die al vroeg in de wedstijd inviel omdat Makram ongelukkig gevallen was, het stratsein voor de come back van Hauwert. Een medogenloze vrije trap ging via de onderkant van de lat snoeihard het doel in. Het vertrouwen was in één klap terug bij het team en bij de supporters en Hauwert was daardoor de tweede helft veruit de sterkste van de twee. Yusuf heeft met twee goals de eindstand op het scorebord gezet, 2-3, in het voordeel van Hauwert dus. Winkel heeft overigens in de tweede helft zonder veel aan de bal te zijn geweest wel nog een aantal keer het houtwerk weten te raken. Het was een sensationele middag.

Aankomende zondag is de return wedstrijd om 14:00 in Hauwert, dit is overigens de laatste wedstrijd van coach John-Paul van der Gracht en begeleider Mike de Haan. Als Hauwert wint of gelijk speelt promoveert het naar de derde klasse. Als Hauwert met 1 doelpunt verschilt verliest volgt er een verlenging en eventueel penalties. Als Winkel met twee doelpunten verschil wint blijven zij in de derde klasse. Het belooft weer een spannende middag te worden. Wij hopen dat zo veel mogelijk supporters komen om Hauwert deze laatste wedstrijd te steunen. Na afloop volgt sowieso een feest in verband met de seizoensafsluiting in de kantine.