Het seizoen 2016 – 2017 is voor vrijwel alle selectieteams in West-Friesland en begonnen dus ook voor de kersverse 3e klasser Hauwert’65. Donderdag 28 juli stond de 1e training op het programma. Verder is de eerste oefenwedstrijd gespeeld en werd er voor het eerst een waar Footgolf event gehouden door het dorp heen. Een kort verslag.

 

Drie versterkingen

Er zijn nog een aantal vakantievierders en enkele spelers die last hebben van een blessure. Desalniettemin stonden er op de eerste training 17 man klaar om te eerste ballen op het Hauwert – complex te laten rollen. De selectie is vrij aardig intact gebleven. Alleen Jasper Boon zwaaide af en is naar Always Forward vertrokken. Daartegenover drie nieuwe namen van buitenaf: Thomas Beerepoot keert terug van SEW en zijn Shetiel Dekker (Westfriezen 2) en Maurice Blokdijk (Zwaluwen’30, keeper) toegevoegd aan de selectie . Verder wordt er nog actief gezocht naar een assistent – trainer / begeleider. Met deze versterkingen gaat de selectie het avontuur in de 3e klasse tegemoet. Na het zien van de eerste trainingen mag al gesteld worden dat het met de gretigheid wel goed zit. Elke speler kan niet wachten tot het 4 september is…..

 

Wedstrijdritme opdoen

Naast de trainingen is de eerste oefenwedstrijd ook afgewerkt. Op vrijdag 5 augustus werd er in Hoogwoud tegen Grasshoppers geoefend. De degradant uit 3A won het duel met 4-1. Voor beide ploegen was het resultaat van ondergeschikt belang, het meest belangrijk was het opdoen van wedstrijdritme na een pauze van 2 maanden. Lars Bakker was met een verwoestende vrije trap de maker van de Hauwertse goal. Op zondag 7 augustus werd het eerste officiële ‘Footgolf Kings’- kampioenschap van Hauwert georganiseerd. Vier teams van de selectie moesten zich letterlijk een weg banen door het dorp. Uiteindelijk was het team van aanvoerder Niels Korrel het meeste bedreven met dit spel en ging als eerste winnaar de boeken in.

 

Voorbereiding programma

De komende vier weken staat er in de voorbereiding nog het een en ander voor de boeg voor de selectie. Naast de trainingen zijn er verschillende oefenwedstrijden, die hieronder zijn aangegeven. De selectie van Hauwert heeft er heel veel zin in en gaat vol vertrouwen de start van de competitie tegemoet!!

 

Datum Dag Tijd Activiteit Waar
11-aug-16 donderdag 19.00 Toernooi Zwaagdijk v.v. Zwaagdijk
14-aug-16 zondag 13.00 Toernooi Zwaagdijk v.v. Zwaagdijk
20-aug-16 Zaterdag 15.00 uur Hauwert – Zouaven ZAT v.v. Hauwert
24-aug-16 woensdag 19.00 uur Hauwert – Woudia v.v. Hauwert
26-aug-16 vrijdag 19.30 uur Hauwert 2 – Woudia 2 v.v. Hauwert
28-aug-16 zondag 14.00 MOC – Hauwert MOC
30-aug dinsdag 19.30 Hauwert 2 – ALC 2 v.v. Hauwert
4-sep zondag 14.00 Hauwert – VVW v.v. Hauwert