Tegengoal in blessuretijd

 H65 hield aan zijn derde wedstrijd van het seizoen een dubbel gevoel over. De manier zoals de ploeg ontwikkeld is goed om te zien. Ondanks enkele blessures en afwezigen weet de groep het prima op te vangen. Het heeft ervoor gezorgd dat H65 de betere ploeg was dan Kleine Sluis. Dat je dan in de blessuretijd alsnog een gelijkmaker om je oren krijgt is zuur en wrang, maar zijn ook de wetten in het voetbal.

 

Geduchte tegenstander

Sander Laan had nog teveel last van de schuurplekken opgelopen op de Dres en kon niet spelen. Helaas moest ook een zieke Mo verstek laten gaan. Daarentegen waren Roland Ruijter en Makram Shastawy tijdig hersteld. Met Thomas Beerepoot en Niels Veldkamp bij de selectie stond er een prima groep om de strijd aan te gaan met Kleine Sluis uit Anna Paulowna. Deze ploeg speelt al enkele jaren in de derde klasse en speelde vorig seizoen zelfs nacompetitie om promotie. Een geduchte tegenstander dus, maar H65 liet direct vanaf het begin zien wat de intenties waren. Met een goede organisatie de pijnpunten bij de tegenstander bloot leggen. In de eerste helft lukte dit meerdere keren. De ruimte achter de verdediging werd goed gevonden. Shetiel Dekker en Lars Bakker kwamen daardoor in kansrijke positie, maar schoten voorlangs. Ook Makram Shastawy kwam enkele keren dreigend door op links, maar was niet gelukkig met zijn schoten. Kleine Sluis kon daar niet veel tegenover stellen, enkele keren werd het dreigend. De H65-verdediging speelde weer zeer sterk en kon elke mogelijkheid / kans onschadelijk maken.

 

Op zijn Bergkamps

De tweede helft ging H65 door met waar het de eerste was gestopt. Gedoceerd op zoek naar gaten in de KS-verdediging. In de 57e minuut werd dit op wonderschone wijze beloond met de 1-0. Stefan van Diepen ving een afgeslagen bal op net buiten de ze zestien. Hij frommelde de bal tot bij Roland Ruijter. De manier zoals hij de bal over de keeper stiftte, was als Dennis Bergkamp in zijn glorietijd. Een lust voor elk H65-oog. Nu had de thuisploeg Kleine Sluis waar het wilde hebben. De ploeg uit Anna Paulowna moest nu komen en zou ruimte weg gaan geven. Direct werden Thomas en Niels Veldkamp ingezet om gebruik te kunnen maken van deze ruimte. En dat is nu net wat de ploeg niet goed uitvoerden. Kansen werden er absoluut gecreëerd in de laatste 20 minuten, maar de trekker werd niet helemaal over gehaald. En er is nu eenmaal een wet: wanneer je het niet afmaakt, wordt de kans dat je alsnog de deksel op je neus krijgt. Helaas voor H65 gebeurde dit in de blessuretijd. Het enige momentje dat het na balverlies even niet goed stond, was het raak in de korte hoek. Zuur, heel zuur maar hier leren we van.

 

De eerste wedstrijd van een belangrijke serie biedt voldoende perspectieven. Volgende week gaan we op bezoek in Bovenkarspel om het op te nemen tegen KGB. Momenteel een topper, beide ploegen staan namelijk met 3 gespeeld vijf punten gedeeld 3e. het belangrijkste voor H65 is de ontwikkeling die de ploeg nu doormaakt. Na 2 krenten in het seizoen (VVW en SEW) moeten we de volgende stappen maken.

 

Hauwert’65 – Kleine Sluis            1 – 1

Toeschouwers: 189

 

57e   1-0      Roland Ruijter (Stefan van Diepen)

93e   1-1

 

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Jeroen Wit, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker (60. Thomas Beerepoot), Makram Shastawy, Lars Bakker, Roland Ruijter (81. Niels Korrel), Yusuf Durmaz (60. Niels Veldkamp)