Gretigheid als benzine

 

Hauwert’65 heeft zijn goede start in de derde klasse ook tegen grootmacht KGB voort kunnen zetten. Op sportpark de Roosenboom werd een even volwassen als terechte 0-2 overwinning behaald. Een prima eerste helft legde hiervoor de basis en werd in de tweede helft keurig over de streep getrokken zonder in grote problemen te komen. Een puike prestatie dat vertrouwen geeft aan deze goede groep!!

 

Direct initiatief

Nog steeds zonder de gekwetste Aris Ruijter en Jan Peerdeman en ook zonder Shetiel Dekker (Pullen trekken in München) werd KGB tegemoet getreden. Kind van het dorp, Jesse ‘bla bla’ Slagter sloot vandaag ook aan en viel zeer verdienstelijk in. Een tegenstander met een mooie historie en qua vereniging een grootmacht in de regio. Maar vanaf minuut 1 was Hauwert’65 hier niet van onder de indruk en nam direct het initiatief. Duels werden vrijwel allemaal gewonnen en aan de bal kreeg H65 ruimte om lekker te combineren. En met een middenveld zoals gister is dat wel aan hen besteed. Stefan, Thomas, Makram en Lars combineerden er lustig op los en konden zodoende de voorwaartsen over de grond bereiken. Uit een van die eerste aanvallen werd ook direct gescoord. Stefan liet een goed en venijnig schot los, die de keeper maar lastig kon verwerken. Een zeer gretige Yusuf Durmaz was als eerste bij de terug stuitende bal en schoof zijn eerste goal beheerst binnen, 0-1. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd bleef H65 de betere ploeg en legde zeer verzorgd en goed spel op de mat. Enige, maar niet onbelangrijke verwijt is dat we onszelf niet beloonde met een tweede goal. Daarentegen kon de thuisploeg weinig imponeren. Sebastiaan moest alleen bij een vrije trap even gestrekt, verder weinig gevaar. Vervelend moment was wel dat Makram na een charge geblesseerd het veld moest verlaten. Mo was vlak voor rust zijn vervanger.

 

Sluipschutters

In de tweede helft probeerde Kolpings Glorie Blijft enigszins nog wat te forceren door wat mensen door te schuiven. Dit was echter een kolfje naar de hand van H65. Houtsma en co. hadden de boel achterin prima op orde en de voorwaartsen loerden als sluipschutters op de kansen die gingen komen. Nogmaals, met de geboden ruimte werd niet geheel goed om gegaan. Toch wisten de blauwhemden twintig minuten voor tijd de score te verdubbelen. Een wederom gretige Yusuf ontfutselde de bal links op het middenveld en toverde een splijtende pass uit zijn rechterbeen. Lars Bakker begreep het direct en snelde alleen op de keeper af. De afwerking was met overtuiging en het leer verdween in het netje, 0-2. Wat een weelde en de H65 aanhang voerde de boventoon in de goed bezochte wedstrijd. Het beoogde slotoffensiefje van KGB leverde alleen twee gevaarlijke scrimmages op, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Zeer volwassen werd de partij uitgespeeld.

 

Beide kampen warren het eens over de uitslag, er was vandaag maar 1 ploeg die recht had op de overwinning. Het is mooi om de ontwikkeling van deze groep te zien. Leergierig, willen voor elkaar werken en opereren als een team. Dit zijn kwaliteiten die niet zozeer zichtbaar zijn, maar wat je voelt en zijn niet te onderschatten! Volgende week weer een uitwedstrijd, het Hauwert’65 – circus strijkt neer op Texel om het tegen de plaatselijke op te nemen. Wederom een topper in 3A, namelijk nummer 2 tegen 3.

 

KGB – Hauwert’65    0 – 2

Toeschouwers: 314

 

6e min         0-1                Yusuf Durmaz (Stefan van Diepen)

70e min      0-2                Lars Bakker (Yusuf Durmaz)

 

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Jeroen Wit, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Makram Shastawy (39. Mo el Bouziani), Thomas Beerepoot (61. Jesse Slagter), Lars Bakker, Roland Ruijter, Yusuf Durmaz (81. Sander Laan)