Late gelijkmaker beloning

 Wanneer in de laatste minuten een gelijkmaker aangetekend wordt, dan moet je tevreden zijn met een punt. En dat was het vlaggenschip van Hauwert’65 ook wel. Ook tegen de grote buurman VVW  werd de langdurige ongeslagen reeks op het Hauwerter sportcomplex in stand gehouden. En gezien het verloop van de gehele wedstrijd een terechte uitslag. De vuurdoop is geweest, de club heeft kennis gemaakt met 3A!

 

Met de neus op de derde klasse – feiten

De selectie was op Aris Ruijter (blessure) na geheel compleet. Dus op volle oorlogssterkte werd VVW tegemoet gegaan. En wat vooraf als volkomen logisch werd beschouwd, werd in de wedstrijd ook bewaarheid. Een tempo hoger, een zeer goede tegenstander, elke H65-speler moest even wennen. Dit duurde echter niet lang, want al snel beet elke speler zich vast in de wedstrijd. Maar het nam niet weg dat VVW vanaf het begin de overhand had zonder dat het nog echt gevaarlijk werd. Het verdedigende blok onder aanvoering van Jeroen Houtsma en Shady Shastawy hield prima stand. Via de zijkanten werden de gasten uit Wervershoof gevaarlijk, maar leverde geen echte doelkansen op. De eerste echte kans was juist voor de thuisploeg. Nieuwkomer Shetiel Dekker omspeelde de keeper, maar kwam helaas te ver van het doel. Het schot daarna van Lars Bakker had iets te weinig kracht. Vlak hierna werd H65 met de neus op de derde klasse-feiten gedrukt. Balverlies op het middenveld, bal snel vooruit en binnen enkele seconde lag de bal achter Sebastiaan Redeker in het mandje, 0-1. H65 was even van slag en wat dat betreft kwam de rust op een goed moment.

 

Ander spelbeeld

Tijdens de thee het een en ander besproken, maar met name benadrukt dat het geloof in een resultaat absoluut aanwezig was. Met Stefan van Diepen in plaats van Jeroen Wit ging H65 op jacht naar de gelijkmaker. En de tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. H65 kreeg meer vat op het spel van VVW en begon ook wat kansjes te krijgen. Mo el Bouziani zag zijn schot helaas geblokt, Shetiel kon in kansrijke positie net niet genoeg controle krijgen over de bal en een prima actie van Yusuf Durmaz eindigde in het zijnet. Aan de andere kant bleef de counter op de loer liggen, maar behoudens een schotje voorlangs werd VVW niet echt gevaarlijk meer. De tijd begon echter te dringen en werd aanvoerder Jeroen Houtsma naar het front gedirigeerd. En net toen hij zijn positie enigszins had ingenomen, zorgde Lars Bakker  in de 87e minuut voor het hoogtepunt van de middag. Eerst kwam Sander Laan over rechts goed door, maar zag zijn voorzet geblokt. Stefan pikte de bal op en leverde een prima voorzet af. Vanaf een meter of 10 volleerde Lars het leer tegen de touwen als van Basten in zijn beste dagen. Een explosie van vreugde zowel op als langs het veld. Mo zorgde in blessuretijd nog bijna voor een overwinning. Zijn kanonskogel van  33 meter kon maar ternauwernood door de keeper worden gepareerd.

 

Het zou wellicht te veel van het goede zijn geweest, maar feit blijft wel dat H65 zich prima heeft gemanifesteerd bij het debuut in 3A. De manier zoals er gespeeld werd, biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Te beginnen komende zondag tegen de andere buurman, SEW. Weer een mooi affiche, waar de selectie natuurlijk weer hoopt dat de trouwe H65-aanhang weer in grote getalen aanwezig zal zijn!

 

Hauwert’65 – VVW                         1 – 1

Toeschouwers: 268

 

  1. 0-1
  2. 1-1 Lars Bakker (Stefan van Diepen)

 

Opstelling Hauwert’65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman (57. Mo el Bouziani), Shady Shastawy, Jeroen Wit (46. Stefan van Diepen), Bas Bennis, Jeroen Houtsma ©, Shetiel Dekker (66. Sander Laan), Makram Shastawy, Lars Bakker, Yusuf Durmaz, Roland Ruijter