Tussen de palen

H65 is op Texel kopje onder gegaan tegen de plaatselijke v.v. Texel’94. De nummer twee van 3A zegevierde met uiteindelijk 4-1 van de nummer 3. H65 had over de gehele wedstrijd gezien het beste veldspel, maar de speelwijze van de Texelaars is dodelijk effectief. H65 moet hiervan leren en zorgen dat we ook met deze speelwijze om kunnen gaan.

Goed in het snotje

Vooraf een domper, welke eigenlijk wel al ingecalculeerd was. Sebastiaan Redeker had nog teveel last van een opgelopen blessure tegen KGB. Door absentie de nummers 2 en 3 (Maurice Blokdijk en Arjan Heerland) stond Marc van Estrik tussen de palen. Marc keepte naar behoren, ranselde enkele ballen uit zijn doel en trof daarom ook geen enkele blaam. Al vrij snel werd de speelwijze van Texel’94 duidelijk. De bal snel bij de gevaarlijke en balvaardige buitenspelers krijgen en dan via aansluiting vanaf het middenveld tot gevaar komen. H65 had dit aanvankelijk goed in het snotje en kwam niet in echte moeilijkheden. H65 had dan ook het meeste balbezit. Tot minuut 17, want daarin werd er even niet voldoende dekking verzorgd en er kon vrij worden ingekopt, 1-0. Vrij snel daarna wederom en tegenvaller. De bal werd onderschept en vervolgens strak in de korte hoek geschoten. Binnen vijf minuten zomaar twee tegengoals, in deze competitie een vreemde gewaarwording voor H65. Maar het pleit voor de ploeg dat het op dezelfde voet verder ging met zoeken naar gaten in de hechte Texeler verdediging. Voetballend kwam H65 heel ver, alleen in de afrondende fase was het elke keer net niet……

Snelle aansluiting

In de rust werd ook gezegd dat we heel behoorlijk speelde en snel moesten proberen de aansluiting te maken. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. H65 veel in balbezit en de thuisploeg loerde op de counter. Uit een vrije trap van Makram kwam de gewenste snelle aansluiting. Via Stefan en uiteindelijk Yusuf verdween de bal over de keeper in het net, 2-1. H65 rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. En juist wanneer je het gevoel hebt, dat die snel komt, viel de goal aan de andere kant. Na twee verloren duels op het middenveld kon de bal gestoken worden, waarbij Gerrit genegeerd werd voor buitenspel. In de 1-op-1 werd de bal langs Marc geschoven. Met nog ruim een kwartier natuurlijk een mokerslag. H65 bleef nog steeds prima voetballen, maar het heilige vuur was nu wel verdwenen. In de slotfase kreeg Texel nog meerdere goede kansen, maar Marc voorkwam een grotere (onterechte) afstraffing. Slechts eenmaal trof de thuisploeg nog doel.

 

Gezien de kansenverhouding en effectiviteit was er niet veel op af te dingen. Feit is wel dat H65 zich tegen deze tegenstander goed gemanifesteerd heeft. Daarnaast heeft de selectie samen met enkele andere teams een prachtig mooi weekend op Texel gehad, organisatie nog bedankt! Bruin cafe het Juttertje zal zich de heldere stem van de heer Velthorst nog lang heugen……Het zat spatzuiver in elkaar en heeft zeker zijn waarde gehad voor de rest van het seizoen!! Verder natuurlijk het zeer trouwe H65-publiek, dat weer in grote getalen aanwezig was. Als speler is het een genot om elke keer weer voor zo’n schare te mogen spelen, CHAPEAU!! Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt er een andere promovendus, Hugo Boys uit Heerhugowaard op bezoek.

 

Texel’94 – Hauwert’65                                4 – 1

Toeschouwers: 112 (53 – 59 in het voordeel Hauwert)

17e min                               1-0

22e min                               2-0

61e min                2-1         Yusuf Durmaz (Makram Shastawy)

74e min               3-1

85e min               4-1

 

Opstelling H65: Marc van Estrik, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Jeroen Wit, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Thomas Beerepoot (46. Shetiel Dekker), Makram Shastawy, Lars Bakker, Yusuf Durmaz (65. Jan Peerdeman), Roland Ruijter